Fastum i inne maści +

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
koliber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

huberts pisze:Trochę odgrzebie. Skręciłem sobie kostkę, smarowałem na zejście opuchlizny maścią końską chłodzącą, bengayem zielonym. Dało rady, po 5 dniach prawie nie ma opuchlizny, zacząłem trenować delikatnie od dzisiaj, rozgrzewam nogę przed treningiem, maść końska rozgrzewająca nie chce mi rozgrzać kostki:D Jedynie mięśnie. W aptece mieli tylko Neo-capsiderm, posmarowałem, na początku nic, po 40 min, dopiero zaczęło mnie grzać. Jutro spróbuje zestawu maść końska+neo-capsiderm.

spróbuj Reparil żel
zwróciłbym także uwagę na to jak długo wcierana jest maść ( jakakolwiek) bo często jest tak że posmaruje się tylko skórę 1-2 min a oczekuje efektów, otóż trzeba zrobić porządną 10 min. wcierkę i to trzy razy na dobę.
Obrazek
PKO
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja stosuje Reparil przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, Ratiogel , ewentualnie końska maść :oczko: heh
Polecam też gorące kąpiele w soli jodowo bromowej jako regeneracja.
Bieganie jest jak medytacja.
wrotapiekielne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55

Nieprzeczytany post

Prawda jest taka,że maść jest dobra niemal na wszystko, na stłuczenia, nadwyrężenie mięśni itp. Ostatnio próbowałam dermentol, jest bardzo tani , bo kosztuje od 8 do 13 złotych . fajne jest tez to,że nie tylko chłodzi,ale również rozgrzewa
Awatar użytkownika
krytyczny_liber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:44
Życiówka w maratonie: 4:02:36

Nieprzeczytany post

Jestem laikiem w sprawach maści, dlatego przy naciągnięciu (bo chyba nie jest to naderwanie mięśnia, skoro z bólem, ale jednak jestem w stanie chodzić) mięśnia czworogłowego uda polecono mi bengay. Ktoś stosował tę maść? Zna może lepsze i skuteczniejsze na podobne urazy?
"NASZE PROBLEMY ZOSTAŁY STWORZONE PRZEZ LUDZI I MOGĄ ZOSTAĆ PRZEZ LUDZI ROZWIĄZANE" - JOHN F. KENNEDY
koliber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

krytyczny_liber pisze:Jestem laikiem w sprawach maści, dlatego przy naciągnięciu (bo chyba nie jest to naderwanie mięśnia, skoro z bólem, ale jednak jestem w stanie chodzić) mięśnia czworogłowego uda polecono mi bengay. Ktoś stosował tę maść? Zna może lepsze i skuteczniejsze na podobne urazy?

dla mnie bengay jest ok- mogę polecić.
grzej jeśli chodzi o domowników :ble: jej zapach unosi się jeszcze długo :oczko:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ