Jaka woda mineralna? +
-
- Dyskutant
Spotkałem się z metodą określania wartości "niedobra, znaczy zdrowa". Faktycznie, np. Muszynianka ma chyba najbardziej intensywny smak (poza tymi typowo uzdrowiskowymi) który mi bardzo nie odpowiada, a zawartości składników mineralnych ma b. wysokie. Że nie wspomnę o "super-Zuberze", który pod względem minerałów jest "the best", ale zauważyłem że np. w Krynicy część ludzi zatyka nos pijąc go 

- Psychotic
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
przy zuberze to sie zatyka nos w promieniu 10 metrówXander pisze:Spotkałem się z metodą określania wartości "niedobra, znaczy zdrowa". Faktycznie, np. Muszynianka ma chyba najbardziej intensywny smak (poza tymi typowo uzdrowiskowymi) który mi bardzo nie odpowiada, a zawartości składników mineralnych ma b. wysokie. Że nie wspomnę o "super-Zuberze", który pod względem minerałów jest "the best", ale zauważyłem że np. w Krynicy część ludzi zatyka nos pijąc go

[size=75][i][b]jest ryzyko, jest zabawa
albo piargi albo sława[/i][/b][/size]
albo piargi albo sława[/i][/b][/size]
- beata
- Ekspert/Trener
Zależy, kto co lubi.Xander pisze:Spotkałem się z metodą określania wartości "niedobra, znaczy zdrowa".
Mi bardzo smakuje woda mineralna o słonawym smaku - w dzieciństwie pijałam ją w Rosji, potem jeszcze udało mi się coś podobnego znaleźć na Słowacji.
U nas, smak zbliżony do mineralno-słonawego ma Muszynianka. Do tego jest lekko gazowana.
Zwykłych wód nie lubię.
-
- Wyga
pozdrawiam
TeQuila
TeQuila
-
- Rozgrzewający Się
Mi mój lekarz polecił Staropolankę zwykła albo tą 2000. Staram się pić gazowaną, ale nie koniecznie przed bieganiem. Co tu więcej można napisać o wodzie...:D Zawiera potrzebne minerały w odpowiednich ilościach, smaczna... w końcu woda z uzdrowisk 

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Jak juz ktoś odgrzał kotleta to i ja dopisze.
Już prawie rok, dzień w dzień piję muszyniankę i nawet się nie nudzi
Na wielki + to jej skład, w litrze 131 mg magnezu i 220 mg wapnia. Wypijam 3 L dziennie co daje prawie dzienne zapotrzebowanie w naturalny magnez
W hurtowni można kupić po ok 1,70 zł
Już prawie rok, dzień w dzień piję muszyniankę i nawet się nie nudzi

Na wielki + to jej skład, w litrze 131 mg magnezu i 220 mg wapnia. Wypijam 3 L dziennie co daje prawie dzienne zapotrzebowanie w naturalny magnez

W hurtowni można kupić po ok 1,70 zł
-
- Wyga
Nie boicie się pić wody z plastików!?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem jak inni - ja sie nie boje.soldieroffortune pisze:Nie boicie się pić wody z plastików!?
Byc moze to kwestia dosc trzezwego podejscia do rzeczywistosci - pijalem wode z saturatora (nie pamietam, czy te szklanki byly jakos myte, czy jedynie "oplukiwane"?) i przezylem bez zadnych sensacji - wiec nie sadze, aby plastikowa butelka jakos specjalnie mi zaszkodzila...
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
A kolega to prosto ze źródła pija ?soldieroffortune pisze:Nie boicie się pić wody z plastików!?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Od jakiegoś czasu zmieniłem Staropolankę 2000 na Kryniczanke - tę zieloną.
Też piję z plastiku
Też piję z plastiku

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.