Yurek3 pisze:Panie Adanie ja doskonale o tym wiem ,ale gdyby ci sportowcy zmienili dietę ich wyniki by poszybowały by w górę ,ale oni w to nie wierzą oni mają wiedzę i jej ufają ,że na wege bez tłuszczy i to zwierzęcych będą zdrowsi i będą mieli lepsze osiągi tu nie ma zastosowania nauka tu ma zastosowanie błędna wiara w to ,że na diecie wege będę lepszy itp.
Podam przekład bo to mego podwórka Lance Armstrong dieta tradycyjna źródło paliwa Ww przeciętny kolarz w peletonie mimo zdobycia tytułu mistrza świata w Oslo w 1993r
potem pseudo rak ,kuracja genetyczna sterydy i zmiana diety ,życie i jedzenie z wagą zmiana źródła paliwa na tłuszcz i co mamy siedem razy wygrywa Tour dr France brali wszyscy ,a jednak on był najlepszy ,ale to co brał jako doping wiemy ,ale co jadł jak się odżywiał pozostaje do dziś tajemnicą dzięki mej znajomości z żoną jednego z kolarzy z USPostal ,która mu przegotowywała posiłki wiem co jadł i w jakich ilościach więc panie Adamie to ,że biegają na diecie wege i maja wyniki to nie znaczy ,że ona jest cud dieta wręcz przeciwnie przeroszę postudiować Harper - Zarys chemii fizjologicznej.
Pozdrawiam
Czy olej/tłuszcz kokosowy też się nadaje?