Wegetarianizm a bieganie?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu

Jeśli chodzi o mój jadłospis to:

Jem mięso
36
82%
Nie jem mięsa, ale jem jajka, mleko itp.
8
18%

Liczba głosów: 44
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

PKDeath pisze:
(...)to poziom oceanów moze sie podniesc przy skrajnej epoce ocieplenia nawet o kilkadziesiat metrów
Π razy oko ~74metry. Sytuacja skrajna i raczej nierealna biorąc pod uwagę, że na biegunie południowym przez pół roku panuje ćmok ;-).
New Balance but biegowy
tomasz

Nieprzeczytany post

Nie zapominajmy, że to jest hipotetyczne ekstremum.
Poza tym najgorsze prognozy mówią, że temperetua na Ziemi podniesie się o 5*C - czy od tego ma nas "zalać"? :nienie:

Poza tym największa ściema dotyczy CO2 - miliardy euro na tym zarabiają.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładne tak - żeby biegun południowy się stopił to średnia temperatura musiałbaby podskoczyć o 40*C. A co do CO2 to też prawda - my ładujemy grubą kasę w ekologię a Chiny, Indie i USA ma to gdzieś. A w tym towarzystwie Europa ma marne kilkanaście % udziału w emisji CO2. Pomijając już to, że duży wybuch wulkanu jaki jest śrdnio raz na pare lat produkuje tyle CO2 co cała ludzkość za cały rok.
Wuj Phyll
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bartess pisze:Dokładne tak - żeby biegun południowy się stopił to średnia temperatura musiałbaby podskoczyć o 40*C.

Przykro mi, ale brednie, brednie waćpan pleciesz ;-)

Wystarczy 10-12 stopni. Od karbonu do kredy biegun południowy był lesistym miejscem, bo mimo średniej temp ok 25 stopni
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra. Palnąłem - se wydedukowałem, że skoro teraz tam są mrozy w zimie po -40*C to o tyle musiałaby się podnieść temperatura żeby się ten lód stopił. Poważnie tam drzewa rosły??? Człowiek uczy się całe życie. A te 10-12*C to i tak sporo - nie uważasz?
tomasz

Nieprzeczytany post

CO2 po pierwsze szkodliwe nie jest, a po drugie człowiek produkuje kilka procent w skali przyrody.
ODPOWIEDZ