Komentarz do artykułu Można (na razie) biegać

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Noo Fenomen to prawdziwy fenomen :D Parki zamknięte, napierdala po parkach. Stadiony zamknięten, napierdala po stadionach. Nie dość, że fenomen to i hardcore i prawdziwy wojownik walki z systemem XD
Stadion 356m znajduje sie w otwartym parku publicznym. Po parku mozna biegac.
Na bramce do bieżni bylo napisane, zamkniete do 3 kwietnia. Dzisiaj jest 4 kwiecień. Nie zdążyli wydłużyć czasu zamknięcia i napisania tego.

I celowo przyjechalem na bieżnie przed 4h (głęboka noc), aby niespotkac żywej istoty ludzkiej. Potem, co raz wiecej istot ludzkich bym spotykał.

Wysłane z mojego DUK-L09 .
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2020, 14:30 przez Fenomen, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Fenomen podobno nie mieszka w Polsce i nie łamie naszych zakazów ;)

Wysłane z mojego SM-G950F .
Dokladnie, kangoor, to jasnowidz i wie lepiej niz kazdy z nas tu zgromadzony XD

50latek pisze:
C80 pisze:A ja dzisiaj po prostu zadzwoniłem do Straży Miejskiej z mojego miasta z pytaniem co oni w kontekście strony Rządu RP zrobią jak zobaczą biegacza. I już wiem, jak na moim terenie wygląda sprawa. Jeżeli ktoś ma wątpliwości to wystarczy przecież telefon do SM lub lokalnej policji i niech odpowiedzą w odniesieniu do tego co na gov.pl. Byle grzecznie rozmawiać bo jeszcze będzie odpowiedzą "nie, bo nie".
I co odpowiedzieli?

Ja znalazłem taki artykuł o policji w Poznaniu:
https://www.przegladsportowy.pl/inne-dy ... ac/41wthrw

Biegacze nie przyjmują tych mandatów, więc potem rozumiem będą sprawy sądowe, karne? A to co odpowiedział pytany teraz Korzeniowski:
"Moim zdaniem należy biegać lub też, co ja robię na co dzień, szybko maszerować uprawiając fitness walking. Trzeba to oczywiście robić głową z poszanowaniem sanitarnych zasad bezpieczeństwa. Ograniczenia sprawiają, że najlepszym miejscem staje się nasza najbliższa okolica, jeśli tylko wiemy, że na pewno będziemy w stanie trzymać dwa metry od osoby, którą mijamy. "

Ja sam biegałem w mojej najbliższej okolicy, żywego ducha oprócz pojedynczych wyprowadzaczy psów i jeszcze rzadszych biegaczy. A dziś widzę zaparkowany radiowóz. Może to przypadek.
Jak stoja to zapytaj ich co zrobia jak zobacza biegacza, badz czy mozna biegac.

Po prostu przestancie biegać proste i rozsądne. Po co drazyc temat.

Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DO USUNIĘCIA
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2020, 14:44 przez Logadin, łącznie zmieniany 2 razy.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fenomen pisze:
Logadin pisze:Noo Fenomen to prawdziwy fenomen :D Parki zamknięte, napierdala po parkach. Stadiony zamknięten, napierdala po stadionach. Nie dość, że fenomen to i hardcore i prawdziwy wojownik walki z systemem XD
Na bramce do bieżni bylo napisane, zamkniete do 3 kwietnia. Dzisiaj jest 4 kwiecień. Nie zdążyli wydłużyć czasu zamknięcia i napisania tego.

I celowo przyjechalem na bieżnie przed 4h, aby niespotkac żywej istoty ludzkiej. Potem, co raz wiecej istot ludzkich bym spotykał.

Nie tłumacz się przed nami, skoro nie jesteś winny :hahaha: Komuś innemu możesz się tłumaczyć, choć kary administracyjnej raczej nie cofniesz.
Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania a kartka na jakiejś bramce nie zmienia treści Rozporządzenia, o którym dzięki udzielaniu się tutaj doskonale wiesz.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:keiw - jak nie mieszka w PL to jakim cudem zapieprza pod kopiec Kraka? :)
Stany kwantowe różnych wszechświatów mu się nakładają, jeden już tak dziś miał :hejhej:
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor - nie, nie - pomyliłem z innym użytkownikiem forum. Chciałem usunąć post ale coś nie poszło :) Jeżeli faktycznie nie mieszka w PL, to wtedy po prostu nie rozumiem w jakim celu w wątku gdzie rozmawia się o bieganiu u nas w kraju, wypisuje jak to sam biega po terenach które w PL są zakazane, pisząc, że u niego nie są?
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Noo Fenomen to prawdziwy fenomen :D Parki zamknięte, napierdala po parkach. Stadiony zamknięte, napierdala po stadionach. Nie dość, że fenomen to i hardcore i prawdziwy wojownik walki z systemem XD
W drodze do i z pracy mijam stadion przy szkole. Zawsze był otwarty, ferie, wakacje itd., lubiłem tam pobiegać (200 m bieżnia), pograć synem w kosza, piłkę, czy nawet tenisa. Od 11 marca zamknięty. W piątek jak wracałem z pracy na rowerze, około 16, piękna pogoda, na bieżni biegał jakiś chłopak około 30, robił chyba BS. Szkoła i cały kompleks jest zamknięty na kłódkę, więc musiał przeskoczyć ogrodzenie. Fizycznie nie jest to trudne.
A więc i Fenomen może biegać...
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Skoor - nie, nie - pomyliłem z innym użytkownikiem forum. Chciałem usunąć post ale coś nie poszło :)
Posta możesz usunąć dopóki jest ostatni (najnowszy) w wątku, chyba, że ktoś zna jakiś inny sposób(?).
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:LoveBeer - partyzantkę to i tak będziemy mieli do pierwszego mandatu :) Po pierwszych 300zł jednak buty na kołek zawieszę :D
ja zakladam ze nie, generalnie nie biegam tam gdzie moze wjechac radiowoz, piszych policjantow sie nie boje :) ale dla swietego spokoju bede jezdzil do sklepu i wbiegal w prywatny las, takze ponownie bede absolutnie poza jakimkolwiek gridem. trzeba kombinowac, jak rzad kombinuje tak ze sam nie wie co wykombinowal i jak to zinterpretowac, to jak juz ktos napisal, ciezko sie z czyms takim zgodzic. to jest jak ktos chce, to niech sie godzi, ja sie godzic nie bede. i o ile 2 tygodnie temu moglbym rozwazyc przerwe i np trenażer, to teraz swoimi dzialaniami rzad tylko mnie nakrecil. i z tego co widze, nie tylko mnie. tak ze ponownie, efekty sa zupelnie odwrotne od zakladanych.

dobra, bo sie robi offtop, nie bede juz dupy zawracal tutaj. ja w tym tygodniu mam zrobione +100km i ponad 3K pionów, wiec dla mnie poki co wszystko funga :D
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
Fenomen pisze:

I celowo przyjechalem na bieżnie przed 4h, aby niespotkac żywej istoty ludzkiej. Potem, co raz wiecej istot ludzkich bym spotykał.

Nie tłumacz się przed nami, skoro nie jesteś winny :hahaha: Komuś innemu możesz się tłumaczyć, choć kary administracyjnej raczej nie cofniesz.
Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania a kartka na jakiejś bramce nie zmienia treści Rozporządzenia, o którym dzięki udzielaniu się tutaj doskonale wiesz.
A ty gdzie biegasz? Czy przestałeś juz biegac? Pochwal sie gdzie mozna. Biegac legalnie.

Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Skoor - nie, nie - pomyliłem z innym użytkownikiem forum. Chciałem usunąć post ale coś nie poszło :) Jeżeli faktycznie nie mieszka w PL, to wtedy po prostu nie rozumiem w jakim celu w wątku gdzie rozmawia się o bieganiu u nas w kraju, wypisuje jak to sam biega po terenach które w PL są zakazane, pisząc, że u niego nie są?
Tez są zamykane niektore obiekty i parki, gdzie ludzie gromadzili sie na trawce.

Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli u Ciebie nie ma odgórnego zakazy korzystania ze WSZYSTKICH stadionów oraz parków (tak jak w Polsce) tylko konkretne są zamknięte?
zztrawy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W lesie to zdecydowanie odradzałabym biegać. Również w nocy i w prywatnym. Chyba, że las nie wchodzi do obwodu łowieckiego (ale trzeba by sprawdzić specustawę od ASF czy to ma teraz znaczenie). Teraz myśliwi dzielnie walczą w lasach z inną zarazą. A że nikt nie może ich kontrolować czy zachowują zasady bezpieczeństwa, nikogo się w lesie nie spodziewają oraz mogą używać broni z tłumikami, której się z daleka nie usłyszy, to na prawdę może być nieciekawie.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zztrawy pisze:W lesie to zdecydowanie odradzałabym biegać. Również w nocy i w prywatnym. Chyba, że las nie wchodzi do obwodu łowieckiego (ale trzeba by sprawdzić specustawę od ASF czy to ma teraz znaczenie). Teraz myśliwi dzielnie walczą w lasach z inną zarazą. A że nikt nie może ich kontrolować czy zachowują zasady bezpieczeństwa, nikogo się w lesie nie spodziewają oraz mogą używać broni z tłumikami, której się z daleka nie usłyszy, to na prawdę może być nieciekawie.
To "niekontrolowani" myśliwi już nie upewniają się do czego strzelają? ;) ... widać, też lubią adrenalinę! ;)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
zztrawy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:
zztrawy pisze:W lesie to zdecydowanie odradzałabym biegać. Również w nocy i w prywatnym. Chyba, że las nie wchodzi do obwodu łowieckiego (ale trzeba by sprawdzić specustawę od ASF czy to ma teraz znaczenie). Teraz myśliwi dzielnie walczą w lasach z inną zarazą. A że nikt nie może ich kontrolować czy zachowują zasady bezpieczeństwa, nikogo się w lesie nie spodziewają oraz mogą używać broni z tłumikami, której się z daleka nie usłyszy, to na prawdę może być nieciekawie.
To "niekontrolowani" myśliwi już nie upewniają się do czego strzelają? ;) ... widać, też lubią adrenalinę! ;)
Postrzelenia zdarzały się w czasach gdy istniała kontrola społeczna, gdy myśliwi nie byli jedynymi użytkownikami lasów i mogli spodziewać się w lesie "cywili".
Zablokowany