Bogil pisze:Mam pytanie odnośnie musu.- Nie masz po nim biegunek?
nie mam
Bogil pisze:Dlaczego w ultra taki mus sprawdzi się lepiej od bułki z dżemem albo gofrów jak to maja w zwyczaju kolarze world tour?
nie mówie, że lepiej, ponieważ każdy ma inne zwyczaje i smaki, ja skomponowałem sobie tak te ultra-musy, żeby zawierały max odżywczych składników, bez żadnych syfów, no i żeby mi wchodziły
ale... ciekawe jakie czasy by kręcili Pro, jesli zamiast jak piszesz "gofrów" żarli takie musy ??
z tym, że tam oprócz gofrów wchodzi jeszcze coś innego
Bogil pisze:Żele rozumiem i tutaj tez składowo spoko to wychodzi ale ten mus ma pare ryzykownych składników np. mct które moga wywoływac biegunki i troche błonnika oraz fodmapsów.
mct wywołuje biegunki, ale jak nie jesteś przyzwyczajony i jak przedawkujesz, w tekście o tym pisałem, jesli uzywasz regularnie, stosując od małych dawek, to jest spoko,
błonnik tez nie przeszkadza w niewielkich ilościach, szczególnie jeśli wcześniej jadasz składniki musu,
foodmaps - jeśli tylko nie masz IBS to też nie przeszkadzają, zresztą ta "buła z dżemem" to idealny foodmap
Bogil pisze:A co do żelu to jak on smakuje? Sama glukoza zazwyczaj nie jest zbyt smaczna. Czemu unikasz dodatku fruktozy w nim?
żel mi nie smakuje, napisałem to w tekście, a opisałem go tylko po to, żeby skopiować skład kupnych,
fruktozy jakoś szczególnie nie unikam, można sobie dodać do tego żelu, jak komu pasuje, ja żelu jednak nie stosuje, natomiast w musach stosuje chetnie daktyle, czyli fruktoze