Ból w pięcie oraz w Achillesie?.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
cursarius
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam po długiej przerwie. Zgodnie ze wskazówkami udałem się do, jak mniemam najlepszego fizjoterapeuty w moim mieście. Teraz już wiem, co to znaczy naprawdę dobry fizjoterapeuta. Jedno spotkanie potrafiło trwać godzinę, a czasem dłużej samego masażu. Bóle które opisywałem, ustąpiły. Pozostało tylko uczucie sztywności łydek, jestem pewien iż ma to związek z wykonywaną przeze mnie pracą oraz ból w miejscu, gdzie jeden z ortopedów wykonał blokadę sterydem w stopie. Nawet teraz mogę biec ponad jeden kilometr nie odczuwając jakiegokolwiek bólu w łydce. Bardzo dziękuję bosakowi za cenne rady. Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ależ proszę. Nie ma za co. Tylko nie szukaj takiego dystansu kiedy zacznie boleć! Bo go znajdziesz i wrócisz do początku. Te sztywności łydek mam i ja :( Naciągają się tak dziwnie jakby ZIP (trytytka) co jakiś czas o jeden ząbek naciągała się... Jak poczujesz coś takiego to zatrzymaj się i rozciągnij łydkę/łydki.
Fizjoterapeuci (doświadczeni w bojach) są zdecydowanie lepsi niż ortopedzi w takich przewlekłościach.
ODPOWIEDZ