Stan przedcukrzycowy - dieta

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sytuacja ogranięta. Mała pozytywnie reaguje, nie ma ciśnienia na słodycze, POPRAWIŁ SIĘ JEJ APETYT. Jestem w szoku! :szok:

Natomiast ja zamieniłem się w skrytego podjadacza węgli, bo nie szło biegać na tym co jadłem ze wszystkimi. :trup:
PKO
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:
katekate pisze:http://www.glukoza.pl/index.php/indeks- ... zny-tabele
proszę Tomku, jedzonko podzielone na kategorie wedle indeksu
Właśnie udało mi się siąść i przeglądnąć tabelkę. Z produktów o niskim indeksie to ja takie cuda mogę nagotować, że głowa mała :hejhej:
Przeanalizuj dokładnie tę tabelkę, bo właśnie chodzi o to, żeby nie gotować, tylko w miarę możliwości na surowo. Porównaj sobie np. marchew surową i gotowaną, owsiankę i płatki owsiane, etc. - zupełnie inne IG.
Awatar użytkownika
C80
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:27
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja z takim nietypowym pytaniem, może ktoś z was się z tym spotkał.

Podczas badań okresowych robiłem glukozę z palca na czczo i wyniki wychodziły mi około 112 i tydzień później 109.

Kupiłem więc glukometr i w domu sobie kontroluję glukozę sam. W domu po wstaniu wychodzi 90 lub poniżej. Po południu 2h po wysiłku potrafi wyjść 88.

I teraz pytanie. Jeżdżę dużo na rowerze i z tego co wiem dłuższy wysiłek fizyczny obniża ilość cukru w organizmie. Czy w przypadku krótkich jazd możliwy jest podniesiony poziom cukru we krwi do godziny po jedzie? Np. organizm chce się przygotować do wysiłku i wyrzuca do krwi trochę cukru, na wszelki wypadek? Do pracy jeżdżę rowerem właśnie koło 15 minut.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ