No ja mam 184 i 77kg i wydaje mi się żem grubymareko pisze:Przy wzroscie 183cm te moje 77kg to i tak poniżej zalecanej wagi "wzrost minus 100"Adam Klein pisze:Wzmacniaj czworogłowy i obniż masę (jeśli możesz).

No ja mam 184 i 77kg i wydaje mi się żem grubymareko pisze:Przy wzroscie 183cm te moje 77kg to i tak poniżej zalecanej wagi "wzrost minus 100"Adam Klein pisze:Wzmacniaj czworogłowy i obniż masę (jeśli możesz).
Fizjo twierdzi ze moj ból kolana bierze sie z dysfunkcji stawu biodrowego. Niby to są powiązane sprawy ale ta dysfunkcja polega na tym, że nie moge biodra w pełnym zakresie odchylić w bok (założyć nogi na nogę) a w tej płaszczyźnie biodro raczej nie pracuje podczas biegu.yacool pisze:. A poważnie, to warto znaleźć kumatego fizjoterapeutę.
A czym byście wytłumaczyli fakt , że podczas rozciągania wyraźnie czuje , że noga lewa ta z bolącym kolanem jest bardziej przykurczona. Zarówno 4-głowy jak i 2-głowy wyraźnie bardziej ciągną po treningu.yacool pisze:Staw biodrowy w biegu wykonuje ruch przestrzenny, czyli we wszystkich płaszczyznach. Zawiadują nim najmocniejsze mięśnie. Cała reszta, to skutek tego ruchu i zaangażowania weń najmocniejszych mięśni.
Moze ktoś poleci jakiegoś fizjo na opolszczyznie ? Byłem u bardzo dobrego fizjo ale nie zaszkodzi skonsultować sie z kim innym. jak to mówią co 2 głowy to nie jedna.yacool pisze:Dlatego piszę o kumatym fizjo, żeby poszukał źródła przykurczu i dysfunkcji.
Czy rower to dobre wzmocnienie dla 4-głowego? Bo np. siatkarze nie mogą jeździć na rowerze - maja to zapisane w kontrakcie.Adam Klein pisze:Wzmacniaj czworogłowy