A czym jest ten ranking? Udziałem w sprzedaży? To jak się on ma do jakości?wysek pisze:Jestem zwolennikiem wyciskarek. Wystarczy trochę poczytać, by wiedzieć, że to nie musi kosztować ciężkich pieniędzy - ranking wyciskarek
Soki naturalne wyciskane w domowym zaciszu
-
KomPot
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Użytkuję wyciskarkę Hurom'a (wprawdzie jakiś model "dla ubogich", bo o ile pamiętam kosztowała poniżej 1kzł), ale jestem z niej zadowolony.
Niemniej czytając artykuł, faktycznie nie mogłem się pozbyć wrażenia, że podano mi tekst sponsorowany w ramkach poradnika żywieniowego.
Niemniej czytając artykuł, faktycznie nie mogłem się pozbyć wrażenia, że podano mi tekst sponsorowany w ramkach poradnika żywieniowego.
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Prezentuje tą wyciskarkę ponieważ jest to najpewniejszy model. Testowałem na prawdę wiele wyciskarek, ale tylko co do tej mam pewność, że daje dobry sok, że ma porządną gwarancję i jest solidnie zrobiona.
Testowalem wiele wyciskarek również tych tanich.
Weźmy na przykład wyciskarkę Zelmera złudnie podobną do huroma. Jej części są tak nie trwałe, że po roku użytkowania(codziennie ok. 1litra soku) na same częsci zostało wydane 500zł. Mam również huroma pierwszej generacji, który miał jeden mankament, a mianowicie sita miały słabą trwałość. Jednak wymieniane były w ciągu 2-3 dni za darmo. Zelemer stoi na szafie. Hurom działa dalej.
Mogłem opisać również wyciskarkę z promocji za 200zł, ale tak nie zrobiłem ponieważ nie jest to urządzenie godne polecenia. Co jak się zespuje po kilku miesiącach. Nikt jej nie wymieni bo najczęściej są to partie produkowane jednorazowo. Będziecie czekać na naprawę tygodniami.
Poprostu prezentujemy produkt, który wiemy, że jest pewny. Kosztuje tyle i co zrobić. Przecież nikt w tym artykule nie każe ci kupić tej wyciskarki. Opisaliśmy jej plusy i minusy i jednym z nich jest właśnie cena. Nie chcesz nie kupuj. Ale nie wciskajcie ludziom, że wyciskarka za 500zł może konkurować z huromem bo jest to nieprawda. Różnica jest duża!
Weźmy na przykład wyciskarkę Zelmera złudnie podobną do huroma. Jej części są tak nie trwałe, że po roku użytkowania(codziennie ok. 1litra soku) na same częsci zostało wydane 500zł. Mam również huroma pierwszej generacji, który miał jeden mankament, a mianowicie sita miały słabą trwałość. Jednak wymieniane były w ciągu 2-3 dni za darmo. Zelemer stoi na szafie. Hurom działa dalej.
Mogłem opisać również wyciskarkę z promocji za 200zł, ale tak nie zrobiłem ponieważ nie jest to urządzenie godne polecenia. Co jak się zespuje po kilku miesiącach. Nikt jej nie wymieni bo najczęściej są to partie produkowane jednorazowo. Będziecie czekać na naprawę tygodniami.
Poprostu prezentujemy produkt, który wiemy, że jest pewny. Kosztuje tyle i co zrobić. Przecież nikt w tym artykule nie każe ci kupić tej wyciskarki. Opisaliśmy jej plusy i minusy i jednym z nich jest właśnie cena. Nie chcesz nie kupuj. Ale nie wciskajcie ludziom, że wyciskarka za 500zł może konkurować z huromem bo jest to nieprawda. Różnica jest duża!
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
-
Sarmatianna
- Stary Wyga

Kryptoreklama vegetarianizmu i wyciskarek.
Skoro vege jest tak naturalne i oczywiste, i zdrowe, i eko to po co by przyswoić odpowiednią ilość składników odżywczych potrzeba wyciskarki by przerobić jakieś horrendalne ilości biomasy.
Jaki CO2 footprint zostawia wyprodukowanie i używanie takiego wynalazku.
Skoro vege jest tak naturalne i oczywiste, i zdrowe, i eko to po co by przyswoić odpowiednią ilość składników odżywczych potrzeba wyciskarki by przerobić jakieś horrendalne ilości biomasy.
Jaki CO2 footprint zostawia wyprodukowanie i używanie takiego wynalazku.
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

Proponuje do tego Huroma, jeszcze Termomix oraz lampe Zeptera. Lampa świetnie leczy rany,...
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach

płaciłeś za części na gwarancji?MichalJ pisze:Weźmy na przykład wyciskarkę Zelmera złudnie podobną do huroma. Jej części są tak nie trwałe, że po roku użytkowania (codziennie ok. 1litra soku) na same częsci zostało wydane 500zł.
"W tym artykule przedstawię jedną moim zdaniem prezentującą najlepszy stosunek jakości do ceny" - a to żart, prawda?
go get 'em tiger
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Przeważnie produkty lepsze są znacznie droższe niż gorsze, dosyć dziwne jest to, że przeważnie służą do podobnych czynności. Od zawsze w zdumienie mnie wprowadza to, że znaczna część społeczeństwa o tym nie wie i dziwuje się tudzież płonie świętym oburzeniem, że jedna sokowirówka jest 5 razy droższa od innej wyciskarki, jakby codziennie w sklepie czy na ulicach nie widywali tysięcy podobnych przykładów tyczących się chyba każdego produktu.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
nuttyboy
- Dyskutant

Ile tych wyciskarek testowałeś i kupiłeś? 5 -10? Jeśli 5 i za każdą zapłaciłeś ca. 700 zł to trzeba było kupić tę jedną i cudowną od razu a nie bawić się w testowanie, no ale jak to się mawia "kto bogatemu zabroni". Z drugiej też strony "ludzi biednych nie stać na tanie rzeczy" i uwierz mi, że przy średnich zarobkach 3,000 - 2,500 nikt przy zdrowych zmysłach nie poleci i nie kupi wyciskarki kosztującej całą pensję. Jeśli chciałeś być rzetelny to trzeba było opisać każdą której do tej pory używałeś, opisać plusy, minusy, ile ją użytkowałeś, co się popsuło i czy była na gwarancji czy płaciłeś za serwis samemu. Wtedy ktoś uwierzy, że te twoje testy są miarodajne i poparte doświadczeniem, a jeśli od razu zachwalasz urządzenie za 2 kafle i piszesz i jakimś super-hiper-duper plastiku to wybacz ale nikt nie potraktuje tego poważnie czego efekt widzisz w tym wątku. Ludzie teraz są wyczuleni na taki marketingowy bełkot i stąd ta ironia w wielu wypowiedziach w tym mojej.MichalJ pisze:Prezentuje tą wyciskarkę ponieważ jest to najpewniejszy model. Testowałem na prawdę wiele wyciskarek, ale tylko co do tej mam pewność, że daje dobry sok, że ma porządną gwarancję i jest solidnie zrobiona.
-
marek84
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Też nie rozumiem. W każdym segmencie tak jest.
Głupi odkurzacz: ktoś kupi Electrolux za 259, a drugi Miele za 2590.
Ktoś kupi bluzę/koszulkę termoaktywną Under Armour za 250pln, a drugi w lidlu za 40pln
Ktoś kupi buty Ekiden za 60 pln, a inny boosty za 600.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego przy wyciskarkach jest takie halo.
Głupi odkurzacz: ktoś kupi Electrolux za 259, a drugi Miele za 2590.
Ktoś kupi bluzę/koszulkę termoaktywną Under Armour za 250pln, a drugi w lidlu za 40pln
Ktoś kupi buty Ekiden za 60 pln, a inny boosty za 600.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego przy wyciskarkach jest takie halo.
biegam ultra i w górach 
-
run_around_the_lake
- Dyskutant

- Kontakt:
Ponad 2 kafle za wyciskarke.... Z pewnością jest lepsza, ale w tej cenie miałbym 10 wyciskarek z biedronki. Moze mam szczęście, ale moja za 259 pln pewnie wyciska 30% soku mniej ale pracuje ponad 2 lata bez awarii a dostaje solidnie w kość. Latem przerabiałem w niej jabłka na cydr.
Tu mały tekścik tej budżetowej. I wideo z mycia
http://runaroundthelake.blogspot.com/20 ... czyli.html
Tu mały tekścik tej budżetowej. I wideo z mycia
http://runaroundthelake.blogspot.com/20 ... czyli.html
Pozdrawiam
Tomek
BLOG: http://runaroundthelake.blogspot.com/
FB: http://www.facebook.com/runaroundthelake
Tomek
BLOG: http://runaroundthelake.blogspot.com/
FB: http://www.facebook.com/runaroundthelake
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Poznałem Michała w 2007 roku i już chyba wtedy mówił o wyciskarkach, od kilku lat już mówił bardzo często, że powinienem sobie taką kupić, bo dopiero wtedy zrozumiem jakie są zalety tak wyciskanych soków. Dlatego wiem, że jego wiara w to, że akurat ta wyciskarka jest najlepsza jest autentyczna a nie podyktowana jakimiś kontraktami reklamowymi. Każdy z nas ma jakieś doświadczenia, przekonania. Po to je zbieramy, żeby się potem w dobrej wierze dzielić. Michał nie powinien wymienić nawy tej wyciskarki, żeby tylko zapobiec zarzutom kryptoreklamy? Ale on jest przekonany, że ona jest najlepsza. No i co ma zrobić?
-
Ryszard N.
- Zaprawiony W Bojach

Adam, ale nadmieniam, że wyciskarka jest w cenie nowego Garmina 920. On też wyciska soki, nawet siódme poty,... Czy Hurom to potrafi, czy po wyciskaniu pokarze Ci tętno,...półap tlenowy,... 
-
purple
- Wyga

Wszystko fajnie, ale tego w tekscie zabraklo.
Od kilku lat uzytkowalem xy wyciskarek w tym takich znanych firm jak...
Moim zdaniem najlepsza jakoscia charakteryzuje sie wycisrkarja firmy na H poniewaz...
W porownaniu z innymi, lepsze jest...
Tego w tekscie nie ma, a powinno sie znalezc, zeby pod artykulem nie bylo tylu komentarzy, odnoszacych sie do reklamowego charakteru tekstu.
Ciezko jest byc wiarygodnym, gdy w mocnym skrocie pisze sie, tanie wyciskarki sa Be, najlepsze sa te drozsza [...] po wiecej informacji zapraszam na strone producenta polecanej wyciskarki.
Ja przyczepilem sie do czegos, czym zajmuje sie w zyciu zawodowym, tzn super-hiper ekstra wykonania materialowego. Bo to naprawde wyglada jak kalka z ulotki reklamowej.
Nie przymierzajac, brzmi to jak: nie kupujcie tanich patelni z teflonu, kupcie nasza pokryta PTFE, bo jest to material uzywany przy konstrukcji pojazdow kosmicznych. (PTFE to nazwa zwiazku chemicznego, a teflon to nazwa potoczna, ale zastrzezona przez firme ktora go wprowadzila do produkcji).
Stad moje czepialstwo o tresc reklamowa.
Od kilku lat uzytkowalem xy wyciskarek w tym takich znanych firm jak...
Moim zdaniem najlepsza jakoscia charakteryzuje sie wycisrkarja firmy na H poniewaz...
W porownaniu z innymi, lepsze jest...
Tego w tekscie nie ma, a powinno sie znalezc, zeby pod artykulem nie bylo tylu komentarzy, odnoszacych sie do reklamowego charakteru tekstu.
Ciezko jest byc wiarygodnym, gdy w mocnym skrocie pisze sie, tanie wyciskarki sa Be, najlepsze sa te drozsza [...] po wiecej informacji zapraszam na strone producenta polecanej wyciskarki.
Ja przyczepilem sie do czegos, czym zajmuje sie w zyciu zawodowym, tzn super-hiper ekstra wykonania materialowego. Bo to naprawde wyglada jak kalka z ulotki reklamowej.
Nie przymierzajac, brzmi to jak: nie kupujcie tanich patelni z teflonu, kupcie nasza pokryta PTFE, bo jest to material uzywany przy konstrukcji pojazdow kosmicznych. (PTFE to nazwa zwiazku chemicznego, a teflon to nazwa potoczna, ale zastrzezona przez firme ktora go wprowadzila do produkcji).
Stad moje czepialstwo o tresc reklamowa.
-
Sghjwo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Co zdrowsze margaryna, czy maslo?
Jest moda na wyciskane soki, wiec wyciskarki kosztuja, maja swoje piec minut
.
Kiedys wszyscy jedli "sushi na lunch"
. Na szczescie kazda moda przemija.
Autor raczej nie jest reklamodawca, u niego wystepuje dysonans podecyzyjny.
Jest moda na wyciskane soki, wiec wyciskarki kosztuja, maja swoje piec minut
Kiedys wszyscy jedli "sushi na lunch"
Autor raczej nie jest reklamodawca, u niego wystepuje dysonans podecyzyjny.