Czy warto umówić się z jakimś trenerem w celu korekcji techniki biegowej i z fizjoterapeutą w celach innych??
Ból łokci nie jest powtarzalny, zdarza się czasem (raz na miesiąc) a bóle pięt, kolan i bioder są codziennie.

ok.ant6 pisze:przede wszystkim postawił bym na diagnostykę, bo nie ma bólu bez przyczyny, a lekarz który Ci zasugerował symulanctwo (i jeżeli mówił to poważnie) to wg mnie głąb. Zbadaj się pod kątem boreliozy nie zawsze po ugryzieniu jest rumień. Czasami choroby dają różne nietypowe objawy.
Reumatolog?, może specjalista chorób infekcyjnych?
Według mnie biegać.XchmieluX pisze:udało mi się dostać do fizjoterapeuty sportowego. Wstępne diagnozy:
-podejrzenie tendiopatii ścięgien achillesa oraz podejrzenie problemów z pięta Haglunda. Ponadto brak ruchliwości stopy do zewnątrz, słabo rozciągnięte achillesy i mięśnie z przodu (piczele?? piszczelowe??)
-co do kolan i bioder- słabo rozciągnięte mięśnie czworogłowe. Ponadto jakieś problemy z rzepką (źle obsadzona, słabo dolega do czegośtam- podobno wina mięśni które ją przytrzymująCzyli (znowu podobno) coś jak ITBS tylko z mięśniem nie od zewnątrz a od środka.
Ma to też jakiś skrót, gdzie trzeba zmienić pierwszą literkę
![]()
Kolana to podobno pikuś. Gorzej z piętami. Sugerowano mi zrobić potwórnie USG (wg lekarza na USG nic nie wyszło bo prawdopodobnie było zrobione przez osoby nie kompetentne).
I tutaj pyania- biegać? czy nie biegać?? Fizjoterapeuta nie powiedział ani do końca tak, ani do końca nie.
Pytanie drugie, czy znacie jakieś sensowne miejsca, gdzie można zrobić USG za rozsądne pieniądze? w polecanych przez fizjoterapeutę miejscach, jeden achilles kosztuje 200-250 zł- Jak dla mnie chore ceny.