Komentarz do artykułu Zabójcze mięso - czy jest się czego bać?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hunting dog pisze:Bzdury opowiadacie obydwoje.
Obydwaj.
hunting dog pisze:Reszty nie komentuje, bo to jest czysty hejt spraw, o których nie macie pojęcia jak widać z wpisów
Mam jakąś taką dziwną przyjemność w przytaczaniu argumentów ludziom, którzy uważają swój mainstreamowy światopogląd za lepszy. Ale do tego stopnia jeszcze nikt się nie obraził.

Co do "teori o kleszczach" (jakiej teorii?). Czyżbyś zaprzeczał, że zwierzyna łowna jest rezerwuarem bakterii, wirusów i anaplazm przenoszonych przez kleszcze?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
PKO
hunting dog
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41,20

Nieprzeczytany post

kangoor, co do "poprawki" to nie wiem czy mam do czynienia z paniami, czy panami, a może z tym kim chcesz być w danym momencie :spoczko: , więc sobie odpuść takie popisy

Wygoogluj sobie czy możesz się tym zarazić o czym wymyślasz teorie i jak to się ma do zjedzenia mięsa, bo widać ze wiedzę czerpiesz z netu, więc sobie z tym poradzisz :usmiech:
I proszę Cie nie twórz fałszywych teorii

Do poczytania dla tych co mięso jedzą i chcą jeść, bo temat o tym własnie jest - moim zdaniem

http://zdrowe-zywienie.wieszjak.polki.p ... rowa.html#
http://www.przyslijprzepis.pl/artykul/n ... -dziczyzny

Warto czytać etykiety, nie tylko wyrobów mięsnych:
http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-zyci ... 93213.html
http://www.wegetarianie.pl/htmlp-10.html
Awatar użytkownika
Juannita
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja wiem, że wege jest modne i nawet Guinness zmienia recepturę pod wpływem ich lobby (masakra), ale jednak nie ma to jak dobre mięsko, np. wędzona szyneczka teścia. Trudno, jestem barbarzyńcą i w dodatku narażam się na cośtamcośtam, ale na coś trzeba umrzeć, jak to mówią ;)
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze wiedzieć, że nie mam pojęcia co widziałem i w czym uczestniczyłem. Może to był Matrix.

@Juannita, nikt Ci chyba nie broni truć się czym lubisz. ;-)

Co do mód, to chyba jednak jedzenie mięcha jest nadal w modzie.
PrzemekM72
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Juannita pisze:Trudno, jestem barbarzyńcą i w dodatku narażam się na cośtamcośtam, ale na coś trzeba umrzeć, jak to mówią ;)
Głupio tak umrzeć zdrowo ;-)
www.devdiaries.pl

Biegam (czasem) bez celu. Po prostu spodobało mi się.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też się z tym zgodzę. Pytanie, czy przyjemniej na sedesie podczas próby wysiłkowej czy na raka jelita grubego? Co kto woli. ;-)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hunting dog pisze:kangoor, co do "poprawki" to nie wiem czy mam do czynienia z paniami, czy panami, a może z tym kim chcesz być w danym momencie :spoczko: , więc sobie odpuść takie popisy
To teraz już wiesz. Nie ma się czym denerwować.
hunting dog pisze:Wygoogluj sobie czy możesz się tym zarazić o czym wymyślasz teorie i jak to się ma do zjedzenia mięsa, bo widać ze wiedzę czerpiesz z netu, więc sobie z tym poradzisz :usmiech:
I proszę Cie nie twórz fałszywych teorii
Ale jakich teorii? Sugerujesz, że powinienem się z czegoś tłumaczyć, a nawet nie wiadomo z czego.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangur, masz słabszy dzień czy gocu ci się wkradł na konto? Szereg Twoich ostatnich wpisów to przypieprzanie się do wszystkiego i wszystkich i mądrowanie się, jak bym siebie widział.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Nie ma jak soczysta kaszanka czy salceson. Pycha.

Mieso ma najwyższą wartosc biologiczna bialka, jakby ktos tego nie wiedzial. Zdecydowanie to podroby, gdzie jest napisane cholesterol b. wysoki. To jest najlepsze.

Wir B12, wit B6, oraz kwas foliowy jest b. wazny dla nas. Jeśli brakuje ktoregos z tych witamin to mozemy miec wapń w tętnicach. A dalej wiadomo co.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że dyskusje o dietach, sposobie odżywiania i poszczególnych rodzajach pokarmów powinny być na tym forum zabronione.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszelkie dyskusje powinny być zabronione. I wszystkie zakazy. Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Z danych wynika, że mięso ma związek z rozwojem jeszcze 15 innych nowotworów, takich jak trzustki czy prostaty (mięso czerwone) oraz żołądka (mięso przetworzone).

Zespół stwierdził jednak przy tym, że istnieje ograniczona liczba dowodów dotyczących ludzi dla stwierdzenia działania rakotwórczego mięsa czerwonego. Podobnie z dowodami pochodzącymi z eksperymentalnych badań na zwierzętach – nadal ich brakuje.
Niesamowicie podoba mi się ten fragment :hahaha:
Czyli mięso jest rakotwórcze. Nie mamy na to dowodów, ani dotyczących ludzi, ani zwierząt. Ale jest.

Tego typu "badania" bez dowodów (bo takie sformułowanie oznacza po prostu brak jasnych dowodów, dowodów nie może być ograniczona ilość, są albo nie ma) co jakiś czas się pojawiają i nikt oprócz prasy porannej nie bierze ich poważnie.
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam coś na przeciwwagę dla tego artu o mięsie: http://www.dietdoctor.com/vegetables-pr ... use-cancer :oczko:
Awatar użytkownika
struc
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Oczywiscie ze swieze mieso jest zdrowe. Chorob o ktorych mowa i ogolnie chorob cywilizacyjnych trzeba sie dopatrywac w prztworzonej zywnosci. Nie kupuje ostatniej propagandy wokol czerwonego miesa.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2015, 13:26 przez struc, łącznie zmieniany 1 raz.
bieganie + rower + kalistenika
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ