silna alergia i bieganie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Sprawdź spiruline, chlorelle oraz sok z brzozy, któryś produkt działa na alergię.
PKO
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Twonk pisze:Po astmie też właściwie ani śladu. Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi - zmiana diety? to że zacząłem biegać? a może raczej przypadek?
jeśli zacząłeś biegać z zmieniłeś dietę to może to mieć wpływ, i to nie mały - odkąd biegam (i też zmieniłam dietę) nie odnotowałam ani jednego ataku, żadnej, nawet najmniejszej duszności, i przestałam reagować dusznością na substancje, które wcześniej mnie uczulały...
może eliminacja z diety czegoś, co nasilała w znacznym stopniu objawy alergii?
an65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Twonk napisał(a):
Po astmie też właściwie ani śladu. Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi - zmiana diety? to że zacząłem biegać? a może raczej przypadek?

Wierzę w bieganie, cały czas brałam leki na astmę, a teraz w czasie diagnozy po wstrząsie, pani doktor na oddziale pulmunologii wykluczyła regularną astmę, którą od wieków leczyłam :) Wyzbyłam się inhalatorów :usmiech:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, 13:13 przez an65, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

an65 pisze:Twonk napisał(a):
Po astmie też właściwie ani śladu. Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi - zmiana diety? to że zacząłem biegać? a może raczej przypadek?
Wierzę w bieganie, cały czas brałam leki na astmę, a teraz w czasie diagnozy po wstrząsie, pani doktor na oddziale pulmunologii wykluczyła regularną astmę, którą od wieków leczyłam :) Wyzbyłam się inhalatorów :usmiech:
ja też, ale bieganie też wiąże się ze zmianą diety, więc pewnie działanie połączone i biegania (regularny trening oddechowy), i zmiana diety (może zmniejszenie nadreaktywności, może eliminacja innego alergenu, itd) ;)
an65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak, to z pewnością skomplikowane procesy....astma, alergia, wrażliwość zmienia się też z wiekiem, a jedzenie jest z pewnością bardzo ważne, cieszę się że nie męczę się już z astmą, ale prawdę mówiąc zdecydowanie bardziej przerażający był wstrząs - trudno go przewidzieć, wszystko bardzo szybko się dzieje, astma, w moim przypadku, była bardziej przewidywalna :echech:
pati12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja mam alergie na pyłki drzew i ten artykuł mi bardzo pomógł http://www.zdrowyportal.pl/455/alergia-na-pylki-traw/ wiec go wszystkim gorąco polecam:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ