chondromolacja kolana - co dalej po artroskopii kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
arturmr
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ps. siberian i johanka, nie odzywajcie sie jezeli macie komentowac moją wypowiedz, nie chce aby mi sie cinienie podnosiło...dzieki...rozmawiajcie sobie i sory ze sie wogole odezwałem:usmiech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
johanka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chłopcy, mieszacie, że aż miło :D Po pierwsze primo - stwierdziłam tylko, że dziwi mnie, że po artroskopii podczas której COKOLWIEK robiono (poza 2 dziurkami i popatrzeniem do środka) można obyć się bez kul. To, że Siberian miał robiony shaving (prościej - wyrównywanie powierzchni rzepki) wydało mi się oczywiste, skoro pisał, że ma chondromalację. Dziwne byłoby jeśli ortopeda zobaczywszy chondromalacją podczas artroskopii powiedział: ma pan chondromalację, cóż, a zatem założymy szwy i pójdzie pan do domu. jak widać się zdarza - skoro Artur pisze, że ma chondromalację, a nie zrobiono mu shavingu. Być może lekarz uznał, że stopień chondromalacji jest zbyt niski, by warto robić shaving (znam lekarza który decyduje się na to dopiero przy III stopniu). Wszystko to prowadzi tylko do jednej konkluzji - że nie ma jednolitych procedur medycznych w przypadku tego schorzenia i każdy ortopeda robi to co chce kierując się własnym widzimisię. Siberian miał szczęscia trafić na dobrych fachowców, dobry sprzęt itp. Ja po artro nie odczułam subiektywnie poprawy - chrupanie zamaist się zmniejszyć tylko się wzmogło, 2-krotnie miałam ściągany płyn z kolana, a kule były wyraźnym zaleceniem lekarza operującego. To tyle. Trochę wyluzujcie, bo złośc piękności szkodzi ;)
autor19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam mam chonromolacje patelle lecze sie  od kilku lat  mialem duzo zabiegoow fizykoterapi  zastrzyki itp ,jednak na komisji wojskowej dajac historie choroby i zaswiadczenie  lekarz powiedzial ze smialo moge isc do wojska wpisujac kategorie a czyli jestem zdolny do biegania kilkunastu km ddziennie w wojskowych butach  a w rzeczywistosci nie moge wogule biegac gdzyz kolano mi dokucza i z kazdym przebiegnietym km stan sie pogarsza co o tym myslicie i co mi poradzicie?
ODPOWIEDZ