bieganie a spalanie miesni
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mi to wygląda na dynamiczny trening nóg. Bardzo dobry i pomocny w bieganiu, ale jeżeli chcesz nieco rozbudować dolne partie mieśniowe to musisz też wprowadzic treningi z dużymi ciężarami, gdzie będziesz w stanie zrobić max 6-8 ruchów w serii
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
[Na początku napisałem referat na jedną stronę, przykro się to kasowało, ale co tam].
Dwie rzeczy:
a) im dłuższe bieganie, tym bardziej "spali mięcha". Mówi się o progu jednej godziny jako bezpiecznym, myślę, że aby zupełnie nie tracić mięśni, lepsze będzie troszkę mniej.
b) z wielu wypowiedzi, które można znaleźć w Sieci na ten temat, jedna jest warta przytoczenia:
Dwie rzeczy:
a) im dłuższe bieganie, tym bardziej "spali mięcha". Mówi się o progu jednej godziny jako bezpiecznym, myślę, że aby zupełnie nie tracić mięśni, lepsze będzie troszkę mniej.
b) z wielu wypowiedzi, które można znaleźć w Sieci na ten temat, jedna jest warta przytoczenia:
Odpowiedniego posiłku, w którym nie będziemy ani unikać tłuszczy, ani węgli, ani białka. Cóż... Kropka-->.najważniejsze jest zjedzenie jak najszybciej po aerobach posiłku.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!