zwracam się z pytanie do Espery. zanotowalam u siebie podobne bóle. fakt ze u ortopedy jeszcze nie byłam, ale kontrolnie postanowilam zapytac.
wiesz co Ci dolegalo? a co wazniejsze co pomoglo? bo mam nadzieje bóle ustały
ból czworogłowego uda
- Espera
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:40
Przepraszam, że odpowiadam dopiero po miesiącu, ale może jeszcze się przyda. Bóle przeszły, ale ostatnio znowu wrócił mały ból w udzie. Przez ten czas nie biegałam dużo - 2-3 razy w tygodniu, po 30-40 min. Ostatnio wybrałam się na 60 min (spokojnym tempem) i własnie po tym biegu znowu czuję moje niefortunne udo. Zawsze się rozciągam po bieganiu. Więc nie wiem co więcej mogę zrobić.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Witam mam tem sam problem. Od roku czasu latam po lekarzach. Biegam od 5 lat 40 minut trzy razy w tygodniu. Po bieganiu mam rwący ból od bioder po kolana przechodzący przez mięśnie ud... tabletki nie pomagają. Miałam resonans odcinka lędźwiowego nic nie wyszło. Jestem załamana. Uwielbiam biegać, a ból niweluje moje zadowolenie. Co to może być. ?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sprawdź ćwiczenia Sławka Marszałka, może powinnaś rozluźnić bardziej mięśnie zamiast tylko rozciągać?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:00
Odświeżam wątek gdyż borykam się z identycznym problemem i to już od dłuższego czasu. Fizjo nie potrafi pomóc więc został mi ortopeda ale za półtora tygodnia maraton...
Ktoś rozwiązał taki problem i wie co było przyczyną?
Ktoś rozwiązał taki problem i wie co było przyczyną?
-
- Rozgrzewający Się
nieśmiało sugerowałbym popracować nad rotacją wewnętrzną stawu biodrowego.