Warzywa i owoce po treningu
-
- Zaprawiony W Bojach
wow, za to Twój wniósł wiele do dyskusji...
mnie rowniez argument o tym, że mleko nie jest przeznaczone dla dorosłych osobników innego gatunku nie przekonuje. mówi się "żaden inny gatunek nie chłepcze mleka innego gatunku". tia. żaden inny gatunek nie poddaj obróbce termicznej truchła innego gatunku. przykłady można mnożyć.
old habits die hard, niestety.
kako na mleku ryżowym nie smauje tak jak na krowim... może gdybym konsekwentnie pił to przez kilka tygodni, smak by mi się zmienił. ale czy ja chcę?
mnie rowniez argument o tym, że mleko nie jest przeznaczone dla dorosłych osobników innego gatunku nie przekonuje. mówi się "żaden inny gatunek nie chłepcze mleka innego gatunku". tia. żaden inny gatunek nie poddaj obróbce termicznej truchła innego gatunku. przykłady można mnożyć.
old habits die hard, niestety.
kako na mleku ryżowym nie smauje tak jak na krowim... może gdybym konsekwentnie pił to przez kilka tygodni, smak by mi się zmienił. ale czy ja chcę?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
To niech sie przeciwnicy mleka krowiego gloszacy ze zaden inny gatunek nie pije mleka innego gatunku spytaja jakiegokolwiek psa czy kota czy by nie wolal codziennie wszamac krowiego mleka i jego przetworow 

-
- Zaprawiony W Bojach
akurat wszystkie koty jakie spotkałem wolaly wodę, i to najlepiej prosto z kranu 
ale owszem, punkt.

ale owszem, punkt.
-
- Zaprawiony W Bojach
A wiesz dlaczego ? Bo koty generalnie lubia biezaca wode, stojacej juz tak chetnie nie tykaja. Natomiast jak mi kiedys skapnelo troche jogurtu naturalnego na podloge w kuchni to mi sie kot pazurami w kafelki wbil jak go odciagalemQba Krause pisze:akurat wszystkie koty jakie spotkałem wolaly wodę, i to najlepiej prosto z kranu
ale owszem, punkt.

-
- Zaprawiony W Bojach
wiem, wiem. chociaż kot mojego taty najbardziej lubi chłeptać przegotowana wodę z dzbanka, urwis jeden.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
A czemu niemowlaki piją mleko matki, a nie krowie, nie wiem ilu z was wychowalo dzieci, ale ci co mieli to szczęście wiedzą że krowie mleko jest alergenem i wprowadza je się do diety dziecka bardzo późno, poza tym mleko nie ma żadnych szczególnych walorów jakich nie można by znaleźć w innych produktach, a na pewno nie jest źródłem wapnia, nie zamierzam nikogo przekonywać do weganizmu, ani tym bardziej oceniać, każdy ma swój rozum i niech idzie swoją własną drogą, ja sie czuje świetnie na tej diecie, a badania krwi, trojglicerydy, cholesterol, żelazo robiłem wczoraj i mam lepsze wyniki niż roku temu jak byłem miesozerca,
Mleko sojowe jest drogie, w realu najtańsze za 6.50, ale ja kupuje w biedronce z 3.99, poza tym bardzo łatwe jest przyrzadzenie mleka kokosowego, a kawa czy kakao z takim mlekiem jest pyszne,
Tyle w kwestii offtopowej,
Mleko sojowe jest drogie, w realu najtańsze za 6.50, ale ja kupuje w biedronce z 3.99, poza tym bardzo łatwe jest przyrzadzenie mleka kokosowego, a kawa czy kakao z takim mlekiem jest pyszne,
Tyle w kwestii offtopowej,
-
- Zaprawiony W Bojach
Jest zrodlem bardzo cennych dla naszego organizmu aminokwasow poprzez dobrze przyswajalne bialka. Niestety bialka roslinne sa kiepsko przez nas przyswajane. Zalety picia matczynego mleka sa niezaprzeczalne ale nie wszystkie dzieci maja to szczescie i musza pic mleko w proszku (wlasnie krowie co najwyzej czesciowo zhydrolizowane). Wyrastaja na dzieci rownie zdrowe jak te po matczynym mleku. Ja jem od zawsze glownie nabial i mieso i tez mam bardzo dobre wyniki badan takze nie widze zwiazku.prorok pisze:poza tym mleko nie ma żadnych szczególnych walorów jakich nie można by znaleźć w innych produktach, a na pewno nie jest źródłem wapnia
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Te, które nie mogą pić mleka matki, piją lekko przetworzone krowie.prorok pisze:A czemu niemowlaki piją mleko matki, a nie krowie, nie wiem ilu z was wychowalo dzieci, ale ci co mieli to szczęście wiedzą że krowie mleko jest alergenem i wprowadza je się do diety dziecka bardzo późno
Alergenami jest wiele innych pokarmów np. bardzo silnie alergizują orzechy, podobnie miód, powszechna jest alergia na truskawki, na pomidory. Czy to znaczy, że należy te pokarmy potępić w czambuł i wyrzucić z diety?

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Zaprawiony W Bojach
moje ukochane banany... alergizują jak jasna cholera..
-
- Zaprawiony W Bojach
dobrze, że nie mam alergii na kabanosy z dzika, mniam, nie ma to jak porządne śniadanie.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
no właśnie, korzystając ze zwolnienia lekarskiego na chore dziecko idę zrobić bombę witaminową: pokrojone i wymieszane w misce: gruszka (potas, błonnika, żelazo, witaminy C, A, E i z grupy B), banan (nie trzeba przedstawiać zalet), kiwi (potas, witamina C i z grupy B, fosfor, magnez) pomarańcza (witamina C, A, P, B12, kwas foliowy, potas, błonnik), kaka (witamina A i C, wapń), brakuje borówek amerykańskich, ale teraz są strasznie drogie, zaleję to mlekiem kokosowym (aminokwasy, witamina C, wapń, magnez,żelazo, elektrolity) i posypię ziarnem kakaowca (białko, błonnik, żelazo, wapń, magnez, witaminy C, E i z grupy B, serotonina, tryptofan, anandamid, dopamina, fenyloetylamina, najwyższa zawartość przeciwutleniaczy ze wszystkich pokarmów, roślinne inhibitory MAO) oraz jagodami goji (mocny antyutleniacz, zawiera 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy),
bardzo mniam, niestety moja córka woli kabanosa od tarczyńskiego
bardzo mniam, niestety moja córka woli kabanosa od tarczyńskiego
-
- Zaprawiony W Bojach
córcia wie co dobre :D
a tak poważnie, jak robisz mleko kokosowe?
bo zalewając owoce mlekiew krowim jedyne co można mieć to bombę w toalecie.
a tak poważnie, jak robisz mleko kokosowe?
bo zalewając owoce mlekiew krowim jedyne co można mieć to bombę w toalecie.