Jakie środki dopingujące ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

A może "służby" mają tak nieudolnych prowokatorów? ;)
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wykrywacz glabow nie zapiszczal...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
atomekd
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:44
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przepraszam za tego posta, ale ten wątek bardzo mnie rozbawił i tylko to chciałem stwierdzić.
Obrazek
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To dlaczego nie zamkniecie albo nawet nie usuniecie całego tematu?
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

mszary pisze:To dlaczego nie zamkniecie albo nawet nie usuniecie całego tematu?
Służby nie pozwalają :spoczko:
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

det_gittes pisze:
mszary pisze:To dlaczego nie zamkniecie albo nawet nie usuniecie całego tematu?
Służby nie pozwalają :spoczko:
Kiedyś służby też na dużo rzeczy nie pozwalały a ludzie dawali radę :hej:
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zamkniecie tematu nie jest wyjsciem. Skad ja to znam, nie udawajmy ze problemu nie ma (nie mowmy o antykoncepcji, to problem zniknie;) . Jak napisaliscie wczesniej, zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie probowal znalesc droge na skroty (srodki dopingujace). Problem jest powazniejszy, gdy sa to osoby mlode, podatne na sugestie i gotowe zaryzykowac swoje zdrowie. Mysle, ze wiekszosc z nas spotkala sie z przypadkami mlodych szukajacych lub probujacych rozne srodki wspomagajace (ja osobiscie znam kilka choc raczej z silowni). Zreszta przytocze tu inny, dla mnie bardziej razacy przyklad widziany nie raz na wlasne oczy - przyszly pedagog, wychowawca i nauczyciel dzieci i mlodziezy, ktory zamiast sie przygotowac solidnie do testu coopera potrzebnego do zaliczenia z lekkiej atletyki preferuje wypicie przed startem syropu tusipek.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdrowy rozsadek podpowiada , że to prowokacja ale życie uczy że młodzi, zieloni (specjalnie nie pisze GŁUPI) ludzie w dodatku z kompleksami chwycą sie brzytwy byle tylko zabłysnąć w śród rówieśników. I dlatego zaczynają brać sterydy nie mając o tym gównie zielonego pojęcia.
Osobiście dla tak młodych nie polecam nawet ziół a co dopiero sterydów.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem o dopingu tyle, co tam i ówdzie podsłuchałem w rozmowach ludzi tym zainteresowanych, ale nigdy od nikogo nie usłyszałem, że steroidy mają m. in. działanie immunosupresyjne. Bo niby skąd ludzie mają się o tym dowiedzieć? Od dealera?
Jeśli nie wiesz anetaswdn co znaczy immunosupresyjne, to zajrzyj np. do Wikipedii.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Człowiekiem jestem i nic co ludzkie..... bla, bla bla...
Ja trochę z innej perspektywy to widzę. Za dużo lat kręciłem sie po świecie i przebywałem w społeczności sportowców wyczynowych. Ogólnie sterydy jako leki są dobre , po to zostały stworzone i przepisywane ludziom wyniszczonym chorobami , poparzeniami i tym podobnym. Wielu, bardzo wielu sportowców przyjmuje je w celu zwiekszenia masy, siły, wydolności i to jest oczywiście nie etyczne. Najgorzej gdy koksy trafiają w ręce młodych gniewnych, którzy usłyszą pare "mądrych rad" od kolegów z podwórka jak trzeba robić cykl na takim qurestwie. Ludzie nie maja pojęcia, że za takim cyklem musi pójść odpowiednia podaż białka , witamin i minerałów oraz co najważniejsze trzeba po zakończeniu cyklu przeprowadzić tzw. odblok!
Jak sie taki głupek nie odblokuje po cyklu to nie dość, że straci popęd seksualny, mase mieśniową i wytrzymałość to jeszcze dostanie gratis pryszcze wszędzie tam gdzie nie sadził, że moga powstać ale też wpadnie w dołek psychiczny.
Uwierzcie mi znałem takich ludzi i na zdrowie im to nie wyszło.
Dlatego cały świat w ostatnich dwóch latach przechodzi na jasna stronę mocy i syntetyczne sterydy zamienia na zioła. Oczywiście żeby zioła zadziałały to potrzebna jest tez ogromna wiedza na ten temat (ile czego i przez jaki czas brać)
Tak to właśnie wygląda. Sportowcy wspomagali sie setki lat temu ziołami i teraz też do tego wracają.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Sportowcy wspomagali sie setki lat temu ziołami i teraz też do tego wracają.
za marychę dyskwalifikują ;)
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Osobiscie jestrm zwollennikiem zniesienia kontroli antydopingowej i legalnego wspomagania, pod kierunkiem lekarzy, firm farmaceutycznych i klinik.

Podobna sprawa wystepuje w wyscigach samochodowych gdzie testuje sie cala mase rzeczy, zenim dopusci sie do obrotu.

Niech wiec bedzie oficjalna liga gladiatorow, wszyscy na tym skorzystamy.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 19:04 przez wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Osobiscie jestrm zwollennikiem zniesienia kontroli antydopingowej i legalnego wspomagania, pod kierunkiem lekarzy, firm farmaceutycznych i klinik.

Podobna sprawa wystepuje w wyscigach samochodowych gdzie testuje sie cala mase rzczy, zenim dopusci sie do obrotu.

posłałbyś wtedy dzieciaka do klubu sportowego? ze świadomością, że kiedy zapragnie zostać profesjonalnym sportowcem, wtedy wpadnie w ręce szarlatanów niby kontrolujących, co mu dają?
takim pomysłom mówię PRECZ!!! - apage, satanas ;)
Go Hard Or Go Home
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
wojtek pisze:Osobiscie jestrm zwollennikiem zniesienia kontroli antydopingowej i legalnego wspomagania, pod kierunkiem lekarzy, firm farmaceutycznych i klinik.

Podobna sprawa wystepuje w wyscigach samochodowych gdzie testuje sie cala mase rzczy, zenim dopusci sie do obrotu.

posłałbyś wtedy dzieciaka do klubu sportowego? ze świadomością, że kiedy zapragnie zostać profesjonalnym sportowcem, wtedy wpadnie w ręce szarlatanów niby kontrolujących, co mu dają?
takim pomysłom mówię PRECZ!!! - apage, satanas ;)
Jak zostanie profesjonalnym sportowcem to i tak czegoś więcej może zapragnąć o tyle gorzej, że z podziemia.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thomekh pisze: Jak zostanie profesjonalnym sportowcem to i tak czegoś więcej może zapragnąć o tyle gorzej, że z podziemia.
może zapragnie, a może nie.
a w przypadku zalegalizowania dopingu wpadłby w to z definicji. im bardziej szalony byłby dyrektor medyczny w klubie, tym bardziej szalone byłyby eksperymenty.
tylko co potem? państwo niemieckie wypłacało duże odszkodowania byłym NRD-owskim zawodniczkom, które po zakończeniu kariery zmieniły płeć. były szprycowane od najmłodszych lat, aż organizmy sfiksowały. i nie pomogło, że ten doping był podawany za przyzwoleniem, przez pseudo-lekarzy. tylko co po takim odszkodowaniu?
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ