Szczupła sylwetka i bieganie.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
KingaLASOTA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przy treningach i poza: NABIAŁ WYKLUCZONY !! :hej: ♥♥♥♥♥

P. S. Jedynie jaja na twardo, to tak (duuuużo soli kamiennej, ponieważ zabijasz bakterie, pleśnie, grzyby czyli zdrowiejesz i masz więcej energii dla siebie)............
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
gremlina
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ryż biały to ma raczej wysoki indeks glikemiczny IG=70. Niższe IG ma ryż brązowy, ryż długoziarnisty, ryż Basmati IG=55
KingaLASOTA pisze:
biegam_bo_lubie pisze:A moja waga to 56kg i 173 wzrostu. Biegam od 8 miesięcy i przez ostatnie 3 około 40 km tygodniowo. Waga ani drgnie, choć moja sylwetka odrobinę zmieniła kształty.
Nie mogę zrezygnować z posiłków bo i tak konsumuję niewiele. CO w tym wypadku? Jakieś cudowne metody na zrzucenie choćby 3 kilo?
Pozdrawiam:)))
Aby się ZBUDOWAĆ/ODCHUDZIĆ musisz mieć energię. :hej: ♥♥♥♥♥

Podaję źródła:
RYŻ BIAŁY (gotowany), WSZYSTKIE KASZE jakie znamy (jaglana, jęczmienna, gryczana, manna itd.) oraz WARZYWA STRĄCZKOWE (fasola, groch, soczewica ew. zbyt tłusta soja).

Wymienione produkty zawierają ogromnie dużo energii tzw. NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU.

Nasz organizm pozyskuje tę życiową energię dla wszystkich komórek organizmu, KOMÓREK NERWOWYCH (NEURONY) NASZEGO MÓZGU TEŻ !!
No pain, no gain
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

KingaLASOTA pisze:Przy treningach i poza: NABIAŁ WYKLUCZONY !! :hej: ♥♥♥♥♥

P. S. Jedynie jaja na twardo, to tak (duuuużo soli kamiennej, ponieważ zabijasz bakterie, pleśnie, grzyby czyli zdrowiejesz i masz więcej energii dla siebie)............

jajka to nie nabiał.

a nabiał niestety jest taką trochę trucizną...
polecam do poczytania http://www.zdrowie1.com/pokarmy_nabialowe.html
pozdrawiam jako nabiałożerczyni na odwyku ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Joanna
Ja się nie znam na nabiale ale link który podałaś to wg mnie bardzo niesolidny tekst. Autor w kilku miejscach powołuje się na jakieś dane, że w krajach (np USA) gdzie spożycie nabiału jest wysokie jest najwięcej zawałów i innych chorób. Tylko że w tych krajach jest mnóstwo ludzi z nadwagą, która jest główną przyczyną a to raczej nie od picia mleka.
biegam_bo_lubie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52

Nieprzeczytany post

W takim razie czy jogurt naturalny z płatkami, kasza manna na mleku lub serek wiejski, serek homogenizowany przeszkadza w treningu?
Oczywiście przy założeniu zróżnicowania diety:)

Pozdrawiam
Obrazek
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

biegam_bo_lubie pisze:W takim razie czy jogurt naturalny z płatkami, kasza manna na mleku lub serek wiejski, serek homogenizowany przeszkadza w treningu?

Pozdrawiam
Pierwsze dwa OK, serek wiejski ujdzie w tloku ale homogenizowany to syf.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2012, 10:17 przez fantom, łącznie zmieniany 1 raz.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:
KingaLASOTA pisze:Przy treningach i poza: NABIAŁ WYKLUCZONY !! :hej: ♥♥♥♥♥

jajka to nie nabiał.

a nabiał niestety jest taką trochę trucizną...
polecam do poczytania http://www.zdrowie1.com/pokarmy_nabialowe.html
pozdrawiam jako nabiałożerczyni na odwyku ;)
Co za stek bzdur. Czyzby sprzedaz soi byla tak slaba ze trzeba sie posuwac do takich absurdalnych teorii ? Niejeden profesor twierdzil juz ze teoria ewolucji Darwina jest bledna albo ze nie powinno sie szczczepic dzieci czego efektem jest ponowne pojawienie sie wielu chorob ktore zostaly uznane za zlikwidowane. Problem polega na tym ze kazde wyniki badan mozna nagiac dla wlasnych celow i tak wlasnie sie dzieje w tym wypadku. Nie chcesz jesc nabialu nie jedz ale nie szerz tej szkodliwej propagandy.
biegam_bo_lubie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
biegam_bo_lubie pisze:W takim razie czy jogurt naturalny z płatkami, kasza manna na mleku lub serek wiejski, serek homogenizowany przeszkadza w treningu?

Pozdrawiam
Pierwsze dwa OK, serek wiejski ujdzie w tloku ale homogenizowany to syf.

Ok:) Dzięki za odpowiedź. Od dzisiaj serek homogenizowany wyrzucam z diety.
Obrazek
KingaLASOTA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

[quote="gremlina"]Ryż biały to ma raczej wysoki indeks glikemiczny IG=70. Niższe IG ma ryż brązowy, ryż długoziarnisty, ryż Basmati IG=55

Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 22:46 przez KingaLASOTA, łącznie zmieniany 7 razy.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

KingaLASOTA pisze: Zobacz zatem o tym Indeksie Glikemicznym: :chrap: ♥♥♥♥♥
http://przepieknie.pl/threads/976-indek ... 1#post5498
Wow coz za profesjonalne zrodlo wiedzy ;-) Czy artykuly z onetu tez tu zaczniemy wklejac ?
gremlina
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Niedługo zacytujesz artykuł z Faktu :)

ryż biały - wysokie IG - zalecany po treningu siłowym
ryż brązowy, basmati - niskie IG - zalecany przed treningiem

Zobacz zatem o tym Indeksie Glikemicznym: :chrap: ♥♥♥♥♥
[/quote]
No pain, no gain
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Joanna
Ja się nie znam na nabiale ale link który podałaś to wg mnie bardzo niesolidny tekst. Autor w kilku miejscach powołuje się na jakieś dane, że w krajach (np USA) gdzie spożycie nabiału jest wysokie jest najwięcej zawałów i innych chorób. Tylko że w tych krajach jest mnóstwo ludzi z nadwagą, która jest główną przyczyną a to raczej nie od picia mleka.
fakt, nie do konca trafne zrodlo podalam jako przyklad... niemniej jest tam wiele informacji, o ktorych czytalam wczesniej w roznych innych zrodlach, wiec pozwolilam sobie wkleic to jako 'kumulacje' tamtych opracowan/artykulow. jesli trafie na cos rzetelniejszego, to podam link (ten jeden akurat mialam zapisany w Ulubionych ;) ).

tak czy inaczej - ja jeszcze pare tygodni temu nie wyobrazalam sobie nie jesc nabialu. twarog, jogurty, a zwlaszcza serek wiejski - ten ostatni pochlanialam kilogramami. nawet nie chcialam myslec o tym, zeby wykluczyc ten rodzaj pokarmow - zwlaszcza, ze jestem wegetarianka i pomyslalam sobie 'nie ma opcji, co ja wtedy bede jadla?!' :bum: ale... z dnia na dzien rozpoczelam odwyk, podyktowany wzgledami zdrowotnymi i nie dosc, ze poprawa byla widoczna bardzo szybko, to teraz, po kilku tygodniach bez nabialu musze stwierdzic z cala szczeroscia, ze W OGOLE mnie do tego nie ciągnie (a wcześniej jadłam nabiał codziennie - ba, kilka razy dziennie! - i ochota na produkty mleczne wcale mi nie przechodziła). w zamian za to jem wiecej produktow sojowych, a zwykle mleko zastapilam mlekiem sojowym/ryzowym/owsianym. jestem zdania, ze nabiał (podobnie jak biały cukier) niestety mocno 'zatruwa' organizm czlowieka.

EDIT: na szybko znalazłam coś takiego - http://www.noni.com.pl/pacjent_nalogi3.html & http://www.gronkowiec.pl/mleko.html & http://www.faceci.com.pl/mleko.html
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O zesz morde to ja dam kilka cytatow z tych zrodel:
Dlaczego powyższe informacje o mleku są tak ważne?

Przede wszystkim aby terapia Polinesian Noni oraz innymi produktami CaliVita California Fitness miała swój sens i przyniosła pozytywny skutek, należy wyeliminować wiele przyczyn i zagrożeń stwarzających dalsze postępowanie choroby.
Jedną z nich - bardzo poważną - jest spożywanie nadmiernych ilości mleka i jego produktów ( z wyłączeniem kwaśnego mleka, masła i maślanki). Należy zdawać sobie sprawę z tego, iż szkoda jest zachodu walki o zdrowie, kiedy największy wróg człowieka - mleko zwierzęce oraz inne produkty zaliczane do tzw. "białej śmierci", nie zostaną usunięte z codziennego żywienia.
No i wiemy o co chodzi. :sss:
ANNA SZULC (artykuł z dnia 2003-10-17 ONET.PL)
Nie mam wiecej pytan. :bum:

Twoje problemy wynikaly zapewne z nadmiaru BIALKA ktory owszem potrafi byc szkodliwy dla np nerek. Pomijam juz fakt ze bycie wegetarianinem wymaga bardzo duzej kontroli tego co sie je bo bardzo ciezko ulozyc diete bogata we wszystkie skladniki odzywcze i mineraly.
biegam_bo_lubie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja tam lubię mleko i z kaszy manny nie zrezygnuję:)
Obrazek
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fantom pisze: Twoje problemy wynikaly zapewne z nadmiaru BIALKA ktory owszem potrafi byc szkodliwy dla np nerek.
zapewne wiesz to lepiej niz lekarz? gratuluje
Pomijam juz fakt ze bycie wegetarianinem wymaga bardzo duzej kontroli tego co sie je bo bardzo ciezko ulozyc diete bogata we wszystkie skladniki odzywcze i mineraly.
wymaga, ale czy bardzo ciezko? z perspektywy czasu moge stwierdzic, ze nie. moze na poczatku, w czasie przechodzenia na wegetarianizm, trzeba sie mocno skupic nad tym, co sie je i w jakich proporcjach, ale pozniej nie ma z tym zadnego problemu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ