No jak nie jest trawione, to jest wydalane, moim zdaniem problem tkwi w ilosci białka, zwłaszcza w dni nie treningowe jak i również może to być białko marnej jakosci. Uważam jednak, że jesli stosuje się trening tylko biegowy to białko jest potrzebne po treningu, ewentualnie jesli dluższy trening to przed można wrzucic bcaa. Jesli jeszcze w sprawę wchodzi siłownia to jak już ktoś pisał na forum, mozna przed treningiem porcję też wrzucic. Na noc jeszcze po dniu treningu siłowego proponuję wolnowchłanialne białko jaja kurzego. POZDRAWIAM.r2d2 pisze:Może to jest powód, bo białko sojowe zawiera stachiozy i rafinozy - węglowodany nietrawione w ludzkim przewodzie pokarmowym.
Duzo bialka, duzy brzuszek
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:50
- Życiówka w maratonie: brak
- Monika Szymanska
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45min
Powiem tak , nie uwazam zeby jedzenie bialka na noc bylo dobrym pomyslem gdy w gre wchodza treningi wytrzymalosciowe jak poranne biegi. Bylam na diecie 3gB na kg masy ciala a potem 2g B i to wciaz powodowalo u mnie zaparcia i brak energi na treningach.
Wysokobialkowa dieta nie jest dla biegaczy. Moze i zdaje examiny w przypadku kulturystow ale nie w sportach gdzie liczy sie zwinnosc i lekkosc. Zreszta jedzenie bialka na noc , czyzby nie obciazalo organizmu? W koncu powinnien w nocy wypoczywac a nie trawic.
Wysokobialkowa dieta nie jest dla biegaczy. Moze i zdaje examiny w przypadku kulturystow ale nie w sportach gdzie liczy sie zwinnosc i lekkosc. Zreszta jedzenie bialka na noc , czyzby nie obciazalo organizmu? W koncu powinnien w nocy wypoczywac a nie trawic.
"Nadmiar nauki nie zawsze prowadzi do zrozumienia"
Heraklif z Efezu
Heraklif z Efezu
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli wysokobiałkowa dieta nie dla biegaczy, po co stosujesz?Monika Szymanska pisze:Powiem tak , nie uwazam zeby jedzenie bialka na noc bylo dobrym pomyslem gdy w gre wchodza treningi wytrzymalosciowe jak poranne biegi. Bylam na diecie 3gB na kg masy ciala a potem 2g B i to wciaz powodowalo u mnie zaparcia i brak energi na treningach.
W nocy i tak i tak organizm trawi to po pierwsze, chyba że rzeczywiście stosujesz GŁODÓWKĘ tak jak pisałaś o niej w jakimś innym temacie (to tak na marginesie)

- Monika Szymanska
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45min
Rzadnych izolatow bialka nie brala (jedynie lyzka bialka sojowego do sniadanie ale to tylko gdy nie chcialo mi sie gotowac jajek) a liczby ktore podalam odnosza sie do wszystkich pokarmow spozytych w ciagu dnia . W tym celu stosuje dziennik posilkow Vitalmaxa. Stosowalam diete wyskobialkowa zeby sprawdzic jak na nia zareaguje organizm. Nie ufam do konca wiedzy z ksiazek dlatego czesto experymentuje.
Na przyszlosc prosze pisac mniej ofensywnie. Forum jest po to zeby sobie pomagac a nie obrazac.
Na przyszlosc prosze pisac mniej ofensywnie. Forum jest po to zeby sobie pomagac a nie obrazac.
"Nadmiar nauki nie zawsze prowadzi do zrozumienia"
Heraklif z Efezu
Heraklif z Efezu
- ŁoBoG
- Zaprawiony W Bojach
Przepraszam, że koleżanka tak to odebrała, złych intencji nie miałem, to że napisałem rzeczowo, nie oznacza że chciałem Cię obrazićMonika Szymanska pisze:

- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Niestety ale nie zgadzam się z tym...Monika Szymanska pisze:Powiem tak , nie uwazam zeby jedzenie bialka na noc bylo dobrym pomyslem gdy w gre wchodza treningi wytrzymalosciowe jak poranne biegi. Bylam na diecie 3gB na kg masy ciala a potem 2g B i to wciaz powodowalo u mnie zaparcia i brak energi na treningach.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"