Nerwy a Bieganie ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegac ide jutro rano o 6 bo zaczynam plan 10 tygodniowy od 6 tygodnia czy 5. Jak naliczyłem to przebiegł pan około 12km dla mnie to dużo ja niewiem ile biegne 1km ale w sumie teraz interesuje mnie sam bieg nie wyniki wynikami bede sie martwił na lato. A pozatym i tak mieszkam w małym miasteczku.
PKO
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bieganie na nerwy i zmartwienia jest super.. Chociaż jak sprawy przytłaczają to mysli się o nich biegnąc.... Ale można wtedy cos wymyslić.... czasem mam wrażanie ze mam wtedy gorszy cxzas i gorzej sie biegnie w takich "nerwach"
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak i to jest fajne w bieganiu ze sie myśli ale trzeźwo i problemy stają sie błache troche no nie każde ale można sie uwolnić od złego stresu.
Awatar użytkownika
wnuczek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja muszę przyznać że też mam problemy z nerwami,stresem stąd u mnie wzięło się nadciśnienie no i bieganie naprawdę mi pomogło i pomaga nadal bo biegam już ponad półtora roku i nie zamierzam przestać,tak więc bieganie pomaga ale z nerwicy cię nie wyleczy :ojnie:
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nerwicy to ja bym dostał u lekarza zanim by mi ją stwierdzono.
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja będąc u lekarza zapytałem o pewne objawy, które pojawiały się u mnie od pewnego czasu. Mianowicie wciąż miałem uczucie jakby ktoś stał mi na klatce piersiowej uniemożliwiając pobranie powietrza. W minutę sprawdzono moją wydajność płuc i wszystko było w normie. Okazało się, że stres wpływa na moją psychikę i wydaje mi się, że powietrza nie mogę pobrać.
Powiem wam, że nie byłem zaskoczony. A czy wysiłek fizyczny pomaga w powstrzymaniu stresu? Częściowo tak, chociaż mój charakter ma tendencję do wspominania i przejmowania się rzeczami, które minęły bądź mijają.

Nerwica to cholerne zło.
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wszystko czego potrzebujemy do życia mamy w głowie, a głowa często używa 100 tys wymówek by sobie odpuścic wysiłek lub coś pożytecznego dla nas
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stres i nerwy pod czas biegu jak ręką odjął :) Plus zauważyłęm, że pod czas biegu bardzo często podświadomie mój mózg znajdował rozwiązania do problemów, na które w trakcie pracy nie dałem rady odpowiedzieć. Bieganie przed pracą o poranku to bardzo fajna rzecz :)
Awatar użytkownika
AkitaInu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Arczi_wu pisze:Czy komukolwiek z was bieganie pomogło z nerwami, nerwicą, stresem itp ?
Miesiąc temu miałem pogrzeb teściowej. Która wcześniej przez 3 tygodnie konała. Całymi obowiązkami związanymi z pogrzebem zająłem się ja z żoną. Stres ogromny i to właśnie bieganie pozwoliło mi całkowicie się odstresować. POLECAM BIEGANIE JAKO NAPRAWDĘ DOBRĄ TERAPIĘ W WALCE Z STRESEM
[url=http://run-log.com/profiles/profile/AkitaInu][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/dff69a8f6d6bb83aaefb19e80c2e0ec9.png[/img][/url]
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to może i mi pomoże jakoś:)
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć nie będe zakładał 2 tematu ale mam pytanie. Po dzisiejszym bieganiu mam dziwne uczucie w prawym pośladku wiem ze śmieszne. Ale takie to uczucie jakby był za słaby by utrzymać pracujące biodro albo staw biodrowy. Wie ktoś coś na ten temat albo moze coś polecic ?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arczi_wu pisze:Cześć nie będe zakładał 2 tematu ale mam pytanie. Po dzisiejszym bieganiu mam dziwne uczucie w prawym pośladku wiem ze śmieszne. Ale takie to uczucie jakby był za słaby by utrzymać pracujące biodro albo staw biodrowy. Wie ktoś coś na ten temat albo moze coś polecic ?
porozciągać sie i wymasować kijkiem :)
no i troche poćwiczyć na wzmocnienie tych mięśni
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

właśnie się rozciagam zawsze po bieganiu bo wtedy miesnie sie doskonale rozgrzane.
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:Przed chwilą wróciłem z rozbiegania po 2-tygodniowej przerwie świątecznej, przeplatanej imprezami z alkoholem i przeziębieniem. MASAKRA! Biegłem jakbym miał jakiś plecak z obciążeniem :orany: 5:45min/km :ojoj: Trasę, którą lajtowo biegałem w 1:04:00h teraz ledwo zrobiłem w 1:09:35 :ojnie: Czas się zabrać za siebie :grr:

A moje bieganie po sylwestrowym wyjeździe wypadło super. Pulsy książkowe!
A czemu? Wydaje mi się, że dlatego, że w tym roku zastosowałem taki rodzaj balowania:

Alkohol
Sauna
Przerębel

Alkohol
Sauna
Przerębel

itd. Wiem, że nie powinno się chodzić do sauny po %, ale jak widać nic mi sie nie stało a po wszystkim czuje sie odprężony i psychicznie i fizycznie.
Podlaski Klub Biegowy
http://www.podlaskiebieganie.pl

Strony internetowe Białystok
http://www.komart.eu
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na skołatane nerwy bieganie jest dla mnie najlepsze. nic mnie tak nie uspokaja jak wolny luźny bieg w samotności i względnej ciszy :usmiech:
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ