Po monohydracie jest bardzo duzy efekt napompowania sie ale juz krealkalyn jest bardzo dobry dla sredniodystansowcow a takze dlugasow nie ma po nim duzego wzrostu masy a przychodzi bardzo duzo sily. Wiem po wlasnym doswiadczeniu i naprawde polecam krealkalyn jesli chce sie nabrac sily i szybkosci mi pomogla:) (waga nie wzrosla u mnie)
Suplementacja nie wplywa zle na organizm. Ja nie widze np trenowania bez carbo a to tez jest suplementacja jak bcaa czy hmb. Wszystko te suplementy jak kreatyna czy bcaa mamy normalnie w organizmie ja tylko zwiekszam ich poziom aby moj organizm lepiej pracowal. Kreatyne kazdy czlowiek wprowadza do organizmu (no oprocz wegetarian) poniewaz jest on w zwierzecym miesie.
Kreatyna szkodzi nerkom.
Carbo to jest skrobia – czyli to samo co kisiel, którzy sobie zrobisz i zjesz.
BCAA – to aminokwasy, trzy żeby było ciekawiej – jak organizm potrzebuje 4 (lub więcej) do syntezy białka x… to nie zrobi tego, bo nie ma z czego. Więc sens suplementacji BCAA jest prawie żaden.
Każde przyjmowanie proszków, tabletek, płynów, które nie są naturalne szkodzi. Tak samo jak każda witamina przyjmowana w formie tabletki.
Żeby było jeszcze ciekawiej, większość suplementów kulturystycznych to nic innego jak najzwyklejszy koks w niewielkim procencie plus efekt placebo.
To jest towar, który trzeba sprzedać. Im lepsza reklama, im więcej wierzących, tym bardziej interes się kręci. Suplementy to pic na wodę.