Prośba o interpretację zdjęć USG kolana i opinii o nich!!!!
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:20
- Kontakt:
lekarz Ci musi powiedziec z czego sa robione te zastrzyki
http://www.ortoreh.pl
"Droga jest celem"
"Droga jest celem"
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie chce powiedzieć?! Rany, to co to za lekarz? Leczysz sie prywatnie, czy publicznie? Ja bym naciskał, jak nie chce powiedzieć Tobie, to przyjdź z rodzicami, przecież to nie średniowiecze. Normalnie szok, że robi ci coś i nawet nie powie, jaka jest diagnoza.
- THUNDERMAN
- Wyga
Byłem dzisiaj i lekarz jest bardzo zdeterminowany żeby mi nic nie mówić. Wprost odmawia
Usłyszałem że "Od podejrzeń to jest CBA".
Mogę więc albo jak dziecko sie obrazić i więcej nie przychodzić albo mu zaufać i nie zadawać pytań. Jest to człowiek młody, pełen energii, wzbudzający zaufanie, sprawiający wrażenie profesjonalisty a nie 'profesjonalisty' jak wielu lekarzy. Wiem że wierzy z całej siły że da się mnie wyleczyć i jest pewny tego co robi.
No i powiedział że "Nie wolno mi w tym wieku pogodzić się z..." Wiem, że takich własnie ludzi warto słuchać!!!!
Poprzedni Zastrzyk był chyba tylko po to by bolała mnie noga i staw - bo o to dzisiaj pytał
Leżałem 25 minut na jakiejś macie pokrytej metalowymi kolcami. Wbiły się przez ten czas w skórę pleców i odrywałem się jak potem plaster
Potem miałem powiedzieć gdzie odczuwałem najsilniejszy ból. Coś takiego boli jak skurczybyk, chociaż mniej niż zastrzyk w staw....
Z tego co zrozumiałem on ciągle chce zdiagnozować co jest przyczyną bólu kolana i nie wierzy że w tym wieku wytarłem sobie chrząstkę. Bardziej upatruje jakiejś przyczyny związanej z kręgosłupem / mięśniami. W każdym razie jutro znowu będę fakirem
Jeśli macie jakieś pomysły co mi może być, spróbujcie coś zapronować. Mogę też poddać się innym badaniom. na własną rękę poddam się jutro badaniu OB - ono pozwala zdiagnozować reumatyzm. Całkowicie jednak ufam temu lekarzowi i nie będę więcej o nic pytał. Widzę że za wszelką cenę chce mi pomóc i wierzę, że wie co robi.
Acha do tego "z rodzicami" - potraktuję to jako żart

Mogę więc albo jak dziecko sie obrazić i więcej nie przychodzić albo mu zaufać i nie zadawać pytań. Jest to człowiek młody, pełen energii, wzbudzający zaufanie, sprawiający wrażenie profesjonalisty a nie 'profesjonalisty' jak wielu lekarzy. Wiem że wierzy z całej siły że da się mnie wyleczyć i jest pewny tego co robi.
No i powiedział że "Nie wolno mi w tym wieku pogodzić się z..." Wiem, że takich własnie ludzi warto słuchać!!!!
Poprzedni Zastrzyk był chyba tylko po to by bolała mnie noga i staw - bo o to dzisiaj pytał

Z tego co zrozumiałem on ciągle chce zdiagnozować co jest przyczyną bólu kolana i nie wierzy że w tym wieku wytarłem sobie chrząstkę. Bardziej upatruje jakiejś przyczyny związanej z kręgosłupem / mięśniami. W każdym razie jutro znowu będę fakirem

Jeśli macie jakieś pomysły co mi może być, spróbujcie coś zapronować. Mogę też poddać się innym badaniom. na własną rękę poddam się jutro badaniu OB - ono pozwala zdiagnozować reumatyzm. Całkowicie jednak ufam temu lekarzowi i nie będę więcej o nic pytał. Widzę że za wszelką cenę chce mi pomóc i wierzę, że wie co robi.
Acha do tego "z rodzicami" - potraktuję to jako żart

LIVE TO RUN, RUN TO LIVE!
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Kontakt:
badnie OB nie diagnozuje reumatyzmu.... jest szereg innych badań, zdecydowanie nie to.......
jeśli mu ufasz, to po co pytasz.....?
dziwne leczenie i diagnozowanie, ale..... nawet Kaszpirowski niektórym pomaga

jeśli mu ufasz, to po co pytasz.....?
dziwne leczenie i diagnozowanie, ale..... nawet Kaszpirowski niektórym pomaga

"Droga jest celem"
"Droga jest celem"
- THUNDERMAN
- Wyga
Ufam ale to nie znaczy ze nie chce wiedziec. W kazdym razie bede probowal wszystkiego co moze pomoc. Przejde sie pewnie do ortorehu....
Dzisiaj znowu lezalem na 'łożu fakira' - tym razem 40 minut. Prawie wrosło się w skórę
Dzisiaj znowu lezalem na 'łożu fakira' - tym razem 40 minut. Prawie wrosło się w skórę

- THUNDERMAN
- Wyga
Jestem zaskoczony niezwykle wysokim poziomem konferencji w ORTOREH. Wykłady okazały się niezwykle pożyteczne. Wziąłem wizytówkę i jak najszybciej wybieram sie do doktora Czyrny 
Druga sprawa - rehabilitant króremu tak bardzo zaufałem prawdopodobnie wie co robi. Szuka PRZYCZYNY, szczególną uwagę poświęcejąc bolesności i poprawnej praacy mięśni. Zauwazyłem że 'łoże fakira' powoduje zmęczenie mięśni pleców. A zawsze miałem z nimi problemy i nigdu nie mogłem siedzieć bez podparcia!!! No i nawet mu o tym nie mówiłem. Byćmoże trzeba je wzmocnić
7 mm chrząstki - w świetle tego co widziałem nie jest to żaden powód do zmartwień.
Wybiorę sie do doktora Czyrny a potem zobaczymy.
Co by nie było wszystkim polecam ORTOREH - profesjonaliści jakich szukać ze świecą !!!

Druga sprawa - rehabilitant króremu tak bardzo zaufałem prawdopodobnie wie co robi. Szuka PRZYCZYNY, szczególną uwagę poświęcejąc bolesności i poprawnej praacy mięśni. Zauwazyłem że 'łoże fakira' powoduje zmęczenie mięśni pleców. A zawsze miałem z nimi problemy i nigdu nie mogłem siedzieć bez podparcia!!! No i nawet mu o tym nie mówiłem. Byćmoże trzeba je wzmocnić

7 mm chrząstki - w świetle tego co widziałem nie jest to żaden powód do zmartwień.
Wybiorę sie do doktora Czyrny a potem zobaczymy.
Co by nie było wszystkim polecam ORTOREH - profesjonaliści jakich szukać ze świecą !!!
- Paunow
- Zaprawiony W Bojach
A tak w temacie troszkę. Jak zachowują się łąkotki podczas ruchu w stawie kolanowym? Jakby ktoś miał opis mechaniki w tym stawie z uwzględnieniem wyżej wymienionych łąkotek 

W górach jest wszystko co kocham...
-
- Ekspert/fizjoterapia
- Kontakt:
w trakcie ruchu zgięcia łąkotki przemieszczają się w tył podążając za powierzchnią kłykci kości udowej
podczas prostowania przemieszczają się w przód
łąkotka boczna posiada większą ruchomość niż łąkotka przyśrodkowa
podczas rotacji rogi tylne łąkotek przemieszczają się jeszcze inaczej i czasami połączenie ruchu zgięcia/wyprostu i rotacją zewnętrzną /wewnętrzną może spowodować uszkodzenie łąkotki
podczas prostowania przemieszczają się w przód
łąkotka boczna posiada większą ruchomość niż łąkotka przyśrodkowa
podczas rotacji rogi tylne łąkotek przemieszczają się jeszcze inaczej i czasami połączenie ruchu zgięcia/wyprostu i rotacją zewnętrzną /wewnętrzną może spowodować uszkodzenie łąkotki
"Droga jest celem"
"Droga jest celem"
-
- Rozgrzewający Się
Ja polecam zgłosić się do dobrego ortopedy, który zinterpretuje te zdjęcia USG i zobaczy kolana,tak to można sobie ... A najlepiej wykonać nowe USG w obecności lekarza. Polecam USG kolan w Warszawie robione w OMED. Ortopeda Kurek pomógł już wielu sportowcom.