Prośba o interpretację zdjęć USG kolana i opinii o nich!!!!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Ruda
Ekspert/fizjoterapia
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lekarz Ci musi powiedziec z czego sa robione te zastrzyki
http://www.ortoreh.pl
"Droga jest celem"
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie chce powiedzieć?! Rany, to co to za lekarz? Leczysz sie prywatnie, czy publicznie? Ja bym naciskał, jak nie chce powiedzieć Tobie, to przyjdź z rodzicami, przecież to nie średniowiecze. Normalnie szok, że robi ci coś i nawet nie powie, jaka jest diagnoza.
Awatar użytkownika
THUNDERMAN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Byłem dzisiaj i lekarz jest bardzo zdeterminowany żeby mi nic nie mówić. Wprost odmawia :) Usłyszałem że "Od podejrzeń to jest CBA".
Mogę więc albo jak dziecko sie obrazić i więcej nie przychodzić albo mu zaufać i nie zadawać pytań. Jest to człowiek młody, pełen energii, wzbudzający zaufanie, sprawiający wrażenie profesjonalisty a nie 'profesjonalisty' jak wielu lekarzy. Wiem że wierzy z całej siły że da się mnie wyleczyć i jest pewny tego co robi.
No i powiedział że "Nie wolno mi w tym wieku pogodzić się z..." Wiem, że takich własnie ludzi warto słuchać!!!!

Poprzedni Zastrzyk był chyba tylko po to by bolała mnie noga i staw - bo o to dzisiaj pytał :) Leżałem 25 minut na jakiejś macie pokrytej metalowymi kolcami. Wbiły się przez ten czas w skórę pleców i odrywałem się jak potem plaster :) Potem miałem powiedzieć gdzie odczuwałem najsilniejszy ból. Coś takiego boli jak skurczybyk, chociaż mniej niż zastrzyk w staw....

Z tego co zrozumiałem on ciągle chce zdiagnozować co jest przyczyną bólu kolana i nie wierzy że w tym wieku wytarłem sobie chrząstkę. Bardziej upatruje jakiejś przyczyny związanej z kręgosłupem / mięśniami. W każdym razie jutro znowu będę fakirem :)

Jeśli macie jakieś pomysły co mi może być, spróbujcie coś zapronować. Mogę też poddać się innym badaniom. na własną rękę poddam się jutro badaniu OB - ono pozwala zdiagnozować reumatyzm. Całkowicie jednak ufam temu lekarzowi i nie będę więcej o nic pytał. Widzę że za wszelką cenę chce mi pomóc i wierzę, że wie co robi.

Acha do tego "z rodzicami" - potraktuję to jako żart :)
LIVE TO RUN, RUN TO LIVE!
Ruda
Ekspert/fizjoterapia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

badnie OB nie diagnozuje reumatyzmu.... jest szereg innych badań, zdecydowanie nie to.......
jeśli mu ufasz, to po co pytasz.....?
dziwne leczenie i diagnozowanie, ale..... nawet Kaszpirowski niektórym pomaga
:usmiech:
"Droga jest celem"
Awatar użytkownika
THUNDERMAN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ufam ale to nie znaczy ze nie chce wiedziec. W kazdym razie bede probowal wszystkiego co moze pomoc. Przejde sie pewnie do ortorehu....

Dzisiaj znowu lezalem na 'łożu fakira' - tym razem 40 minut. Prawie wrosło się w skórę :)
Awatar użytkownika
THUNDERMAN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem zaskoczony niezwykle wysokim poziomem konferencji w ORTOREH. Wykłady okazały się niezwykle pożyteczne. Wziąłem wizytówkę i jak najszybciej wybieram sie do doktora Czyrny :)

Druga sprawa - rehabilitant króremu tak bardzo zaufałem prawdopodobnie wie co robi. Szuka PRZYCZYNY, szczególną uwagę poświęcejąc bolesności i poprawnej praacy mięśni. Zauwazyłem że 'łoże fakira' powoduje zmęczenie mięśni pleców. A zawsze miałem z nimi problemy i nigdu nie mogłem siedzieć bez podparcia!!! No i nawet mu o tym nie mówiłem. Byćmoże trzeba je wzmocnić :)
7 mm chrząstki - w świetle tego co widziałem nie jest to żaden powód do zmartwień.

Wybiorę sie do doktora Czyrny a potem zobaczymy.
Co by nie było wszystkim polecam ORTOREH - profesjonaliści jakich szukać ze świecą !!!
trebla
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

THUNDERMAN, i co? jakie wrażenia po wizycie? opowiesz coś?
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tak w temacie troszkę. Jak zachowują się łąkotki podczas ruchu w stawie kolanowym? Jakby ktoś miał opis mechaniki w tym stawie z uwzględnieniem wyżej wymienionych łąkotek ;)
W górach jest wszystko co kocham...
Ruda
Ekspert/fizjoterapia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w trakcie ruchu zgięcia łąkotki przemieszczają się w tył podążając za powierzchnią kłykci kości udowej
podczas prostowania przemieszczają się w przód

łąkotka boczna posiada większą ruchomość niż łąkotka przyśrodkowa

podczas rotacji rogi tylne łąkotek przemieszczają się jeszcze inaczej i czasami połączenie ruchu zgięcia/wyprostu i rotacją zewnętrzną /wewnętrzną może spowodować uszkodzenie łąkotki
"Droga jest celem"
weisses
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja polecam zgłosić się do dobrego ortopedy, który zinterpretuje te zdjęcia USG i zobaczy kolana,tak to można sobie ... A najlepiej wykonać nowe USG w obecności lekarza. Polecam USG kolan w Warszawie robione w OMED. Ortopeda Kurek pomógł już wielu sportowcom.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ