Kubełek KFC

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:..
- "Phong Hai", ul Grzegórzecka; jak i wiele innych z chińską kuchnią
...
Czyli jednak nie wydawało mi się.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:A gdzie tam piszą że poziom cholesterolu zwiększa ryzyko miażdżycy? Bo ja chyba niedowidzę...
W pierwszym zdaniu jest wskazana dodatnia korelacja pomiędzy poziomem cholesterolu w surowicy a ryzykiem zachorowania na miażdżycę tętnic. Po nim następuje omówienie sposobu obniżenia poziomu cholesterolu poprzez odpowiednią dietę. W ostatnim zdaniu piszą wprost o ograniczeniu zmian miażdżycowych poprzez obniżenie poziomu cholesterolu.
Od dłuższego czasu się już zastanawiam czy niedowidzisz.
Lisciasty pisze:Zgrabnie zgarnąłeś temat pod dywan, skupiając się na tym jednym nieszczęsnym zdaniu, ale jak chcesz to nie musimy dyskutować w zasadzie :>
Na czym się mam skupiać, skoro przez dwa dni budujesz jakąś dziwną narrację na bazie połowy zdania wyrwanego z kontekstu?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:
Kangoor5 pisze:..
- "Phong Hai", ul Grzegórzecka; jak i wiele innych z chińską kuchnią
...
Czyli jednak nie wydawało mi się.
Zlituj się człowieku, przecież dopiero co sam o tym napisałem w poprzednim do ciebie adresowanym poście:
Kangoor5 pisze:
Bogil pisze:A teraz możesz mi wpisać tutaj danie z chińskiej knajpy którą polecasz.
Pozdrawiam
Niestety Ci nie pomogę, bo żadnej nie polecam. Mogło Ci się coś pomylić, bo prosiłeś o wymienienie jadłodajni, w których nie serwują frytek i wymieniłem wśród nich ;-)
Obydwaj mówimy o tym samym moim wczorajszym wpisie, który można przecież zobaczyć tu. I czemu ma znowu służyć takie wyrywanie jednej linijki z kontekstu, skoro każdy może do tego wrócić i sprawdzić?
Zadałem sobie trud wypisania tych miejsc, wraz ze sprawdzeniem w menu internetowym, czy oby na pewno nie mają jakichś frytek bo myślałem, że może chcesz się wybrać z dziećmi gdzieś, gdzie nie będzie ich kusiło. Albo że chcesz zjeść gdzieś, gdzie nie będzie śmierdziało frytkami. Nigdzie nie napisałem, że polecam jedzenie u chińczyka.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze: W pierwszym zdaniu jest wskazana dodatnia korelacja pomiędzy poziomem cholesterolu w surowicy a ryzykiem zachorowania na miażdżycę tętnic.
Ok, pierwsze zdanie :"An ongoing dispute in the nutrition field is whether dietary cholesterol contributes significantly
to elevated serum cholesterol and to atherosclerotic disease."

Albo ja nie rozumiem angielskiego, albo tam jest napisane, że poniższy artykuł traktuje o tym, CZY cholesterol
powoduje miażdżycę. Słowo "whether" jest dość jednoznaczne. Tam nie ma stwierdzenia, o którym piszesz.
Kangoor5 pisze: W ostatnim zdaniu piszą wprost o ograniczeniu zmian miażdżycowych poprzez obniżenie poziomu cholesterolu.
Od dłuższego czasu się już zastanawiam czy niedowidzisz.
Ja widzę bardzo dobrze. A widzę:
"By combining dietary cholesterol reduction with other cholesterol-lowering modalities, it should be possible to substantially reduce
atherosclerosis throughout life short of using cholesterol-lowering drugs that act systemically."

Napisanie "should be possible", za diabła nie oznacza, że poziom cholesterolu ma wpływ na miażdżycę.

Nie potrafię zrozumieć, dlaczego tak jak cała reszta walczących z cholesterolem, mylisz objawy z przyczyną.
To tak jakby choremu obniżać poziom przeciwciał, twierdząc że podwyższony ich poziom jest przyczyną choroby.
Albo głodnemu obniżać poziom odczuwania głodu, gdyż wyższy poziom odczuwania głodu jest winny temu, że gość chudnie i np. umiera.
Żeby nie pisać w oderwaniu od rzeczywistości - z pierwszej ręki znam kilka przypadków ludzi z Hashimoto,
gdzie latami niezdiagnozowani mieli wyrąbany w kosmos poziom cholesterolu, kilka tysięcy % powyżej normy.
Po rozpoczęciu leczenia badali się oczywiście w kierunku miażdżycy, no bo przecież cholesterol. A tu niespodzianka,
żadnych oznak miażdżycy nie stwierdzono.
Kangoor5 pisze: Na czym się mam skupiać, skoro przez dwa dni budujesz jakąś dziwną narrację na bazie połowy zdania wyrwanego z kontekstu?
No właśnie skupiasz się na tym zdaniu, a nie na całej reszcie dyskusji. Bo do reszty się nie odniosłeś.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Jeszcze raz!... porownujac do np. chinskiego jedzenia, gdzie wszystko od 3 tygodni na jednym oleju i z glutamatem az zgaga wali.
Najpierw wyskakujesz z babcia, teraz z chinskim jedzeniem.
Na pewno jezeli podasz jeszcze jakies inne przyklady niezdrowego jedzenia,
to produkty z fast food-ow stana sie automatycznie lepsze :echech:

No i to by bylo na tyle z mojej strony. I tak za duzo. EOT.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Ukazał się artykuł poruszający ciekawe zagadnienie o zawartości mięsa w mięsie.

http://www.foxnews.com/food-drink/2017/ ... n-dna.html
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:
Rolli pisze:Jeszcze raz!... porownujac do np. chinskiego jedzenia, gdzie wszystko od 3 tygodni na jednym oleju i z glutamatem az zgaga wali.
Najpierw wyskakujesz z babcia, teraz z chinskim jedzeniem.
Na pewno jezeli podasz jeszcze jakies inne przyklady niezdrowego jedzenia,
to produkty z fast food-ow stana sie automatycznie lepsze :echech:

No i to by bylo na tyle z mojej strony. I tak za duzo. EOT.
Nie rzumie...
Piszesz bzdury, ktorych nigdy nie napisalem.

Przyklady Tobie nie pasuja, bo nie pasuja w Twoj dietetyczny swiat? Czy o co chodzi?

(przypimina mi kolege z innego tematu: "Zacytuj... moj cytat... NO! Ale ja nie chce tego cytatu!! Ten cytat mi nie pasuje!!" :hejhej: )

Dla Twojego zrozumienia: Wszystko jest zle, jak sie przesadza. Nawet marchewka. A to co niektorzy uwazaja ze jest az takie zle, wcale nie jast takie znowu zle, jezeli sie nie przesadza. Nie ma czarnego albo bialego... wszystko jest szare.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Tutaj nikt nie lubi czytac.
Lepiec co niektorym zyc w nie wiedzy i miec pooglad ze sie wie, lecz tak nie jest, a stany zapalne sie pojawiają, i cialo wysyla sygnaly. Choremu lepiej byc nie wiedzac ze sie jest juz chorym = chociaż jest, sport, jestem aktywny/a co tam, bede zdrowy, to tylko zaślepiony światopogląd.

Tez proponuje zakmnac ten temat, kłótnia sie tworzy i jest propagowany niezdrowy tryb odżywiania.

Cos dla zainteresowanych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.

Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
Svolken pisze:Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Niektórzy wolą internetowe "mądrości" zamiast dobrze napisane książki poparte konkretnymi źródłami.

Wysłane z iPhone
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.

Co ty gadasz! Przeciez marihuana jest zdrowa!!! :hahaha:

http://www.wakingtimes.com/2013/01/11/t ... er-funded/
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:
Yahoo pisze:
Niektórzy wolą internetowe "mądrości" zamiast dobrze napisane książki poparte konkretnymi źródłami.

Wysłane z iPhone
A Ty wkoło swoje:
Ludzie wola czytac tu i tam ale nie chca zadnych skrajnosi i glosnych pustych krzykow z 6 wykrzyknikami...
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
Yahoo pisze:,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.

Co ty gadasz! Przeciez marihuana jest zdrowa!!! :hahaha:

http://www.wakingtimes.com/2013/01/11/t ... er-funded/
Trolujesz jush? Zaczynasz swoje?
Ty chyba za duzo przesiadujesz przed internetem, a wiesz ze to szkodzi? Czy jeszcze nie? Nie tylko na mozg, ale rowniesz na mięśnie, kosci.

Załóż temat o tym, prosze jak masz jaja kurze.

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ