Czyli jednak nie wydawało mi się.Kangoor5 pisze:..
- "Phong Hai", ul Grzegórzecka; jak i wiele innych z chińską kuchnią
...
Kubełek KFC
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W pierwszym zdaniu jest wskazana dodatnia korelacja pomiędzy poziomem cholesterolu w surowicy a ryzykiem zachorowania na miażdżycę tętnic. Po nim następuje omówienie sposobu obniżenia poziomu cholesterolu poprzez odpowiednią dietę. W ostatnim zdaniu piszą wprost o ograniczeniu zmian miażdżycowych poprzez obniżenie poziomu cholesterolu.Lisciasty pisze:A gdzie tam piszą że poziom cholesterolu zwiększa ryzyko miażdżycy? Bo ja chyba niedowidzę...
Od dłuższego czasu się już zastanawiam czy niedowidzisz.
Na czym się mam skupiać, skoro przez dwa dni budujesz jakąś dziwną narrację na bazie połowy zdania wyrwanego z kontekstu?Lisciasty pisze:Zgrabnie zgarnąłeś temat pod dywan, skupiając się na tym jednym nieszczęsnym zdaniu, ale jak chcesz to nie musimy dyskutować w zasadzie :>
-
- Zaprawiony W Bojach
Zlituj się człowieku, przecież dopiero co sam o tym napisałem w poprzednim do ciebie adresowanym poście:Bogil pisze:Czyli jednak nie wydawało mi się.Kangoor5 pisze:..
- "Phong Hai", ul Grzegórzecka; jak i wiele innych z chińską kuchnią
...
Obydwaj mówimy o tym samym moim wczorajszym wpisie, który można przecież zobaczyć tu. I czemu ma znowu służyć takie wyrywanie jednej linijki z kontekstu, skoro każdy może do tego wrócić i sprawdzić?Kangoor5 pisze:Niestety Ci nie pomogę, bo żadnej nie polecam. Mogło Ci się coś pomylić, bo prosiłeś o wymienienie jadłodajni, w których nie serwują frytek i wymieniłem wśród nichBogil pisze:A teraz możesz mi wpisać tutaj danie z chińskiej knajpy którą polecasz.
Pozdrawiam
Zadałem sobie trud wypisania tych miejsc, wraz ze sprawdzeniem w menu internetowym, czy oby na pewno nie mają jakichś frytek bo myślałem, że może chcesz się wybrać z dziećmi gdzieś, gdzie nie będzie ich kusiło. Albo że chcesz zjeść gdzieś, gdzie nie będzie śmierdziało frytkami. Nigdzie nie napisałem, że polecam jedzenie u chińczyka.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Ok, pierwsze zdanie :"An ongoing dispute in the nutrition field is whether dietary cholesterol contributes significantlyKangoor5 pisze: W pierwszym zdaniu jest wskazana dodatnia korelacja pomiędzy poziomem cholesterolu w surowicy a ryzykiem zachorowania na miażdżycę tętnic.
to elevated serum cholesterol and to atherosclerotic disease."
Albo ja nie rozumiem angielskiego, albo tam jest napisane, że poniższy artykuł traktuje o tym, CZY cholesterol
powoduje miażdżycę. Słowo "whether" jest dość jednoznaczne. Tam nie ma stwierdzenia, o którym piszesz.
Ja widzę bardzo dobrze. A widzę:Kangoor5 pisze: W ostatnim zdaniu piszą wprost o ograniczeniu zmian miażdżycowych poprzez obniżenie poziomu cholesterolu.
Od dłuższego czasu się już zastanawiam czy niedowidzisz.
"By combining dietary cholesterol reduction with other cholesterol-lowering modalities, it should be possible to substantially reduce
atherosclerosis throughout life short of using cholesterol-lowering drugs that act systemically."
Napisanie "should be possible", za diabła nie oznacza, że poziom cholesterolu ma wpływ na miażdżycę.
Nie potrafię zrozumieć, dlaczego tak jak cała reszta walczących z cholesterolem, mylisz objawy z przyczyną.
To tak jakby choremu obniżać poziom przeciwciał, twierdząc że podwyższony ich poziom jest przyczyną choroby.
Albo głodnemu obniżać poziom odczuwania głodu, gdyż wyższy poziom odczuwania głodu jest winny temu, że gość chudnie i np. umiera.
Żeby nie pisać w oderwaniu od rzeczywistości - z pierwszej ręki znam kilka przypadków ludzi z Hashimoto,
gdzie latami niezdiagnozowani mieli wyrąbany w kosmos poziom cholesterolu, kilka tysięcy % powyżej normy.
Po rozpoczęciu leczenia badali się oczywiście w kierunku miażdżycy, no bo przecież cholesterol. A tu niespodzianka,
żadnych oznak miażdżycy nie stwierdzono.
No właśnie skupiasz się na tym zdaniu, a nie na całej reszcie dyskusji. Bo do reszty się nie odniosłeś.Kangoor5 pisze: Na czym się mam skupiać, skoro przez dwa dni budujesz jakąś dziwną narrację na bazie połowy zdania wyrwanego z kontekstu?
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Najpierw wyskakujesz z babcia, teraz z chinskim jedzeniem.Rolli pisze:Jeszcze raz!... porownujac do np. chinskiego jedzenia, gdzie wszystko od 3 tygodni na jednym oleju i z glutamatem az zgaga wali.
Na pewno jezeli podasz jeszcze jakies inne przyklady niezdrowego jedzenia,
to produkty z fast food-ow stana sie automatycznie lepsze

No i to by bylo na tyle z mojej strony. I tak za duzo. EOT.
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
https://www.facebook.com/KFC.uk/videos/ ... 066572647/
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Ukazał się artykuł poruszający ciekawe zagadnienie o zawartości mięsa w mięsie.
http://www.foxnews.com/food-drink/2017/ ... n-dna.html
http://www.foxnews.com/food-drink/2017/ ... n-dna.html
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie rzumie...Sikor pisze:Najpierw wyskakujesz z babcia, teraz z chinskim jedzeniem.Rolli pisze:Jeszcze raz!... porownujac do np. chinskiego jedzenia, gdzie wszystko od 3 tygodni na jednym oleju i z glutamatem az zgaga wali.
Na pewno jezeli podasz jeszcze jakies inne przyklady niezdrowego jedzenia,
to produkty z fast food-ow stana sie automatycznie lepsze![]()
No i to by bylo na tyle z mojej strony. I tak za duzo. EOT.
Piszesz bzdury, ktorych nigdy nie napisalem.
Przyklady Tobie nie pasuja, bo nie pasuja w Twoj dietetyczny swiat? Czy o co chodzi?
(przypimina mi kolege z innego tematu: "Zacytuj... moj cytat... NO! Ale ja nie chce tego cytatu!! Ten cytat mi nie pasuje!!"

Dla Twojego zrozumienia: Wszystko jest zle, jak sie przesadza. Nawet marchewka. A to co niektorzy uwazaja ze jest az takie zle, wcale nie jast takie znowu zle, jezeli sie nie przesadza. Nie ma czarnego albo bialego... wszystko jest szare.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Tutaj nikt nie lubi czytac.Svolken pisze:Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Lepiec co niektorym zyc w nie wiedzy i miec pooglad ze sie wie, lecz tak nie jest, a stany zapalne sie pojawiają, i cialo wysyla sygnaly. Choremu lepiej byc nie wiedzac ze sie jest juz chorym = chociaż jest, sport, jestem aktywny/a co tam, bede zdrowy, to tylko zaślepiony światopogląd.
Tez proponuje zakmnac ten temat, kłótnia sie tworzy i jest propagowany niezdrowy tryb odżywiania.
Cos dla zainteresowanych.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Niektórzy wolą internetowe "mądrości" zamiast dobrze napisane książki poparte konkretnymi źródłami.Yahoo pisze:Tutaj nikt nie lubi czytac.Svolken pisze:Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Wysłane z iPhone
-
- Zaprawiony W Bojach
Co ty gadasz! Przeciez marihuana jest zdrowa!!!Yahoo pisze:,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.

http://www.wakingtimes.com/2013/01/11/t ... er-funded/
-
- Zaprawiony W Bojach
A Ty wkoło swoje:Svolken pisze:Niektórzy wolą internetowe "mądrości" zamiast dobrze napisane książki poparte konkretnymi źródłami.Yahoo pisze:Tutaj nikt nie lubi czytac.Svolken pisze:Może lepiej przeczytać "Cholesterol naukowe kłamstwo" Uffe Ravnskova zanim kolejny raz powieli się pseudonaukową opinię o miażdżycy i zawałach serca.
Wysłane z iPhone
Ludzie wola czytac tu i tam ale nie chca zadnych skrajnosi i glosnych pustych krzykow z 6 wykrzyknikami...
-
- Zaprawiony W Bojach
Trolujesz jush? Zaczynasz swoje?Rolli pisze:Co ty gadasz! Przeciez marihuana jest zdrowa!!!Yahoo pisze:,jeszcze pojawi sie temat czy marihuana jest zdrowa = na pewnym forum taki temat sie pojawił, a temat ciągnął sie przez kilkanaście stron. I po kilkunastu miesiacach zostal usunięty.
Wysłane z mojego SM-G360F .![]()
http://www.wakingtimes.com/2013/01/11/t ... er-funded/
Ty chyba za duzo przesiadujesz przed internetem, a wiesz ze to szkodzi? Czy jeszcze nie? Nie tylko na mozg, ale rowniesz na mięśnie, kosci.
Załóż temat o tym, prosze jak masz jaja kurze.