Ból stopy od zewnetrznej przy małym palcu . Pomocy !!!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam . Od pół roku boli mnie zewnętrzna część stopy od strony małego palca . Stopa w tym miejscu jest bardzo wrażliwa na dotyk ( nie mogę tej małej części mięśnia odgiąć tak jakby w dół stopy ) a co za tym idzie to po pracy , która jest chodząca stopa mnie bardzo boli . Żeby nie było byłam na dwóch wizytach w sportowej klinice Carolina w Warszawie , rezonans i rtg wykazało zero zmian , a koszt 2000 zł pociągnął mnie po kieszeni . Pani doktor stwierdziła , że nie jej praca skończyła się na tym etapie . Poszłam do salonu wkładek rehabilitacyjnych i tam okazało się , że mam stopę krótszą o 5mm .Po dobraniu wkładek ból na razie nie mija . Ach , zapomniałam dodać , że nie biegam przez tą kontuzję od maja . Proszę o pomoc osoby , które miały z tym styczność .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przede wszystkim 2000 zł za RTG i rezonans to zdzierstwo! Więcej tam nie chodź Normalnie z cennika za oba obrazy to jakieś 500-600 zł.
Idź do fizjoterapeuty. Bo z tego co piszesz nie byłaś. Rozmasuje, pomaca, popieści i pewnie ci pomoże. A po szóste. Nie bądź taka zdziwiona dysproporcją stóp i innych części ciała po lewej i prawej stronie. To standard. A sama tego nie nie zmierzyłaś, nie czułaś w butach? I po co ci wkładki na różną długość stóp? Bzdura. Dojenie klienta z kasy. Buty kupuj mierząc na dłuższej stopie. I zawsze większe o jakiś 1 cm przynajmniej. Zależy jeszcze jaka jest szerokość stopy. No ale to porady jak będzie już lepiej.
Idź do fizjoterapeuty. Bo z tego co piszesz nie byłaś. Rozmasuje, pomaca, popieści i pewnie ci pomoże. A po szóste. Nie bądź taka zdziwiona dysproporcją stóp i innych części ciała po lewej i prawej stronie. To standard. A sama tego nie nie zmierzyłaś, nie czułaś w butach? I po co ci wkładki na różną długość stóp? Bzdura. Dojenie klienta z kasy. Buty kupuj mierząc na dłuższej stopie. I zawsze większe o jakiś 1 cm przynajmniej. Zależy jeszcze jaka jest szerokość stopy. No ale to porady jak będzie już lepiej.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Robiłem prywatnie rezonans kolana w lipcu i płaciłem 380zł.
Cena 2000 jest naprawdę ceną z kosmosu, nawet jeśli uwzględnia 2 wizyty w klinice.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Cena 2000 jest naprawdę ceną z kosmosu, nawet jeśli uwzględnia 2 wizyty w klinice.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Usaina Bolta pewnie znasz. On ma jedną nogę dłuższą/krótszą o 1,3 cm. No i jak to wygląda przy twoim półcentymetrku?
Cytat: "W autobiografii Bolt zdradził, że cierpi na skoliozę, jego kręgosłup jest wykrzywiony w prawo, a prawa noga jest krótsza od lewej o około 1,3 cm. Naukowcy z S.M.U nie wiedzieli o tym, gdy zaczynali badanie... "
http://sport.tvp.pl/33293832/dziwny-kro ... em-sukcesu
Cytat: "W autobiografii Bolt zdradził, że cierpi na skoliozę, jego kręgosłup jest wykrzywiony w prawo, a prawa noga jest krótsza od lewej o około 1,3 cm. Naukowcy z S.M.U nie wiedzieli o tym, gdy zaczynali badanie... "
http://sport.tvp.pl/33293832/dziwny-kro ... em-sukcesu
-
- Rozgrzewający Się
Hej, mnie też boli prawa stopa w tym samym miejscu. Mam skoliozę i nogę krótsza o 1cm, ale wkładki nie mam. Problem zdiagnozowany u mnie to naciek na kości która wskazujesz. Zalecenia od rehabilitanta to masaż ręcznie oraz masaż ciepła i zima wodą. Sam też trochę poczarował palcami pare razy. Ból mam chyba od roku. Teraz jakby boli mniej. Rano ciężko rozchodzić, ale biegam i bardziej mnie boli chyba w dni niebiegowe. Nie pomogłem ale może choć przybliżyłem, że niuanse mogą wiele zmienić. A... diagnoza postawiona na podstawie USG. Powodzenia.
Wysłane z iPhone .
Wysłane z iPhone .