długotrwałe skurcze
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bardziej chodzi mi o to, że perspektywa jest, a nie że nagle wszystko przeszło przez kilka opinii poprzedników. Chyba dla każdego chorego bardziej lub mniej, dobra informacja jest zawsze w cenie. Nawet jeśli to tylko (albo aż) poprawia psychikę to już dużo. A co do samego biegania... wiem, że najważniejsze jest zdrowie - czyli w tym wypadku kręgosłup.
- beata
- Ekspert/Trener
Bosak, nikt nie napisał, że ze zdrowiem Kolegi jest wszystko ok.bosak pisze:Czyli wszystko okej z Twoim zdrowiem, bo w internecie napisali, że inni są zdrowi... Nigdy nie nadziwię się takiemu pisaniu. Sam piszesz, że na RTG Twojego kręgosłupa widać problem. Jaki ma to związek z kręgosłupem kogoś innego?
Co rtg kręgosłupa, to wybacz, ale w 90% przypadków dotyczących osób powyżej 35 rż. na rtg kręgosłupa będzie widać "jakiś problem". Ale to nie znaczy, że trzeba się położyć do łóżka, tylko trzeba zadbać o sprawność ogólną całego ciała. Napisałam o fizjoterapeucie, tak na marginesie, który w takich przypadkach jest lepszy, niż lekarz.
A po trzecie napisałam, żeby Kolega odwiedził lekarza ogólnego, bo wg mnie to nie jest sprawa odkręgosłupowa. Zwłaszcza, gdy doszła nowa informacja, że drętwienia ustępują po aspirynie. Więc wg mnie to sprawa bardziej krążeniowa. Nie jestem lekarzem, mogę się mylić i może przesadzam, ale radziłabym odwiedzić dobrego lekarza zanim Kolega dostanie np. udaru.
- Martyna94
- Rozgrzewający Się
Ja z kolei mam tak, że potrafie obudzić sie rano i nagle (bez wstawania0 zacząc nagle cierpiec na paskudnie silny skurcz łydek. Czy to moze byc spowodowane przemęczeniem nog?
Jak zadbać i piękne piersi mimo biegania? Sprawdź http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,247911,frashe-exclusive-bust-lifting-serum.html
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
U mnie problem rozwiazala suplementacja magnezem. Od tego czasu mam spokoj.Martyna94 pisze:Ja z kolei mam tak, że potrafie obudzić sie rano i nagle (bez wstawania0 zacząc nagle cierpiec na paskudnie silny skurcz łydek. Czy to moze byc spowodowane przemęczeniem nog?