Ból w kolanie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 52:00
- Życiówka w maratonie: brak
Trzymam kciuki i dawaj znać, też się męczę z kolanem od jakiegoś czasu. Dzięki rolowaniu i rozciąganiu jak zaczynają się problemy to nie eliminuje mnie to całkiem z biegania ale do pełnego odzyskania sprawności jeszcze dużo zostało. U mnie też np. widać doskonale, że na jednej nodze ląduje dużo ciężej niż na drugiej, nawet na bieżni jest to widoczne, przy szybszym biegu (ostatnie sekundy) problem ustępuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 37.07
alyjen pisze:Trzymam kciuki i dawaj znać, też się męczę z kolanem od jakiegoś czasu. Dzięki rolowaniu i rozciąganiu jak zaczynają się problemy to nie eliminuje mnie to całkiem z biegania ale do pełnego odzyskania sprawności jeszcze dużo zostało. U mnie też np. widać doskonale, że na jednej nodze ląduje dużo ciężej niż na drugiej, nawet na bieżni jest to widoczne, przy szybszym biegu (ostatnie sekundy) problem ustępuje.
O bardzo fajno badanie skąd takie masz ? Ale to nie jest chyba duża dysproporcja 3% ? Nie wiem nie znam się
Rekordy:
5km - 17:09 (IX 2020)
10km - 34:29 (IX 2021)
HM - 1:15:41 (IX 2022)
M - 2:41:38 (IX 2021)
5km - 17:09 (IX 2020)
10km - 34:29 (IX 2021)
HM - 1:15:41 (IX 2022)
M - 2:41:38 (IX 2021)
Co do kolano mi odnowił stawy preparat : Joint Pack.
W pudełku jest 30 saszetek z różnymi tabletkami. Link poniżej :
https://www.ceneo.pl/33191821
Ja stosowałem przez 8 tygodni i jak mi wcześniej kolana strzykały to teraz już tego nie słyszę Czyli chyba pomogło.
Robie sobie kuracje raz na rok na jesien gdy mniej witamin. Glukozamine takze stosowalem takze jest ok
W pudełku jest 30 saszetek z różnymi tabletkami. Link poniżej :
https://www.ceneo.pl/33191821
Ja stosowałem przez 8 tygodni i jak mi wcześniej kolana strzykały to teraz już tego nie słyszę Czyli chyba pomogło.
Robie sobie kuracje raz na rok na jesien gdy mniej witamin. Glukozamine takze stosowalem takze jest ok
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 52:00
- Życiówka w maratonie: brak
U mnie czas kontaktu notuje/analizuje pasek Garmina, który dostałem w komplecie z 920XT https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/530376 taki (Garmin ma jeszcze kilka pasków ale tylko Run i Tri wspierają tę funkcję) jak mam problem to wyraźnie widać, że zaczynam chronić nogę i utykać jeszcze zanim mnie kolano zaczyna boleć Niby 3% to mała różnica, ale jak nie mam żadnej kontuzji to czas kontaktu lewa/prawa jest identyczny lub różnice nie przekraczają 0,2%ldamianl pisze:alyjen pisze:Trzymam kciuki i dawaj znać, też się męczę z kolanem od jakiegoś czasu. Dzięki rolowaniu i rozciąganiu jak zaczynają się problemy to nie eliminuje mnie to całkiem z biegania ale do pełnego odzyskania sprawności jeszcze dużo zostało. U mnie też np. widać doskonale, że na jednej nodze ląduje dużo ciężej niż na drugiej, nawet na bieżni jest to widoczne, przy szybszym biegu (ostatnie sekundy) problem ustępuje.
O bardzo fajno badanie skąd takie masz ? Ale to nie jest chyba duża dysproporcja 3% ? Nie wiem nie znam się
edit: przypomniałem sobie Running Dynamics się to ustrojstwo nazywa, jak zegarek i pasek (lub pod) to wspiera to ma właśnie takie statystyki