Burak czy nie burak ??
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A czemu nie?Pyth0n pisze:Cześć
czy mogę jeść surowego buraka ??
wiem że sok pic można , ale czy całego buraka też ??
Poza tym, że smak jest dość charakterystyczny i dużo zjeść przynajmniej ja nie potrafię, to jem (ostatnio nawet dość sporo, w każdej postaci) i nic mi nie wiadomo, żeby miało na coś szkodzić
W sałatce są też dobre, no i młode buraczki są pyszne
Wysłane z Tapatalka
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
Buraczki z chrzanem wymiatają
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie zawsze się z chrzanem robiło pieczone/gotowaneArek Bielsko pisze:Buraczki z chrzanem wymiatają
A pieczone uwielbiam w każdej postaci, może być też brownie :D
Wysłane z Tapatalka
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Pyth0n pisze:ja robię smoothie , ale do tej pory robiłem z gotowanych. Teraz pozwolę sobie jednak na surowe :D
Buraki Maliny Banan i Woda Kokosowa ;] polecam
Miksuję w sezonie na młode buraczki cała tzw. "botwinkę" czyli liście i małe buraczki.
Daje na 2 osoby: 1 pęczek botwinki, banan, jabłko + imbir około 1-2 cm lub pół cytryny + około 3/4 szklanki wody.
Nic mi nigdy od tego nie było.
-
- Rozgrzewający Się
ja sobie takie cieniutenkie paski z buraka często dodaję jako przystawkę do różnych dań. z resztą podpatrzyłam to w restauracji, tam by raczej nie podawali, gdyby to nie było wskazane.
burak jest ok tylko polecam podłużne a nie okrągłe są lepsze w smaku.
Próbowałem metodę przez miesiac szklanka soku swieżego codziennie ale UWAGA!
* efekty są pobiłem rekord podczas zawodów na 5km zrobiłem 20:20 tylko po zawodach dostałem skrętu kiszek i byłem w szpitalu i dostałem zastrzysk w pupę ,przed zawodami wypiłem dwie szklanki !
dobe przed zawodami nie polecam pic
Próbowałem metodę przez miesiac szklanka soku swieżego codziennie ale UWAGA!
* efekty są pobiłem rekord podczas zawodów na 5km zrobiłem 20:20 tylko po zawodach dostałem skrętu kiszek i byłem w szpitalu i dostałem zastrzysk w pupę ,przed zawodami wypiłem dwie szklanki !
dobe przed zawodami nie polecam pic
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:58
- Życiówka w maratonie: 2:50:25
Najlepiej przed zawodami tylko nie 2 tylko z pół szklanki na 2-3 godz. przed na rozszeżenie naczyń krwionośnych, kop jest fajnie sie robi cięższe treningi, tylko przetestowac w treningu na sobie bo czasem może byc efekt przeczyszczenia
Potwierdzam przed zawodami wypiłem 2 szklanki soku z buraka i skręt kiszek miałemLexios pisze:Najlepiej przed zawodami tylko nie 2 tylko z pół szklanki na 2-3 godz. przed na rozszeżenie naczyń krwionośnych, kop jest fajnie sie robi cięższe treningi, tylko przetestowac w treningu na sobie bo czasem może byc efekt przeczyszczenia
- Runnnerup
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52:16
Z buraków to ja polecam na przegryzkę by je pokroić w plasterki ( trochę grubsze niż chipsy) posypać pieprzem i cynamonem i wstawić aż będą chrupkie i wypuszczą większość soku. Najlepsza rzecz jaką jadłem
Przeczytaj jak działa laser Vectus
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
ja chyba jednak wolę surowe ;]Runnnerup pisze:Z buraków to ja polecam na przegryzkę by je pokroić w plasterki ( trochę grubsze niż chipsy) posypać pieprzem i cynamonem i wstawić aż będą chrupkie i wypuszczą większość soku. Najlepsza rzecz jaką jadłem
Biegasz czy trenujesz ????
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53
- Kontakt:
Wszystkie czipsy z niestandardowych produktów są ciekawe, polecam topinambur albo seler;)Runnnerup pisze:Z buraków to ja polecam na przegryzkę by je pokroić w plasterki ( trochę grubsze niż chipsy) posypać pieprzem i cynamonem i wstawić aż będą chrupkie i wypuszczą większość soku. Najlepsza rzecz jaką jadłem
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
ostatnio właśnie odkryłem smak selera ... mega , zawsze kojarzył mi się jako śmieć do zupy, a teraz chętnie zjadam surowego lub dodaję do smoothiemarkrun pisze:
Wszystkie czipsy z niestandardowych produktów są ciekawe, polecam topinambur albo seler;)
Biegasz czy trenujesz ????