Jaki magnez
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Magnez 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Lol, niemożliwe, jesli juz, sa lepsze źródła magnezu.PrzemekM72 pisze:Magnez
Ja nigdy niedoborów nie mialem tego pierwiastka, a nie jadam takich płatków.
Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
-
- Zaprawiony W Bojach
Reklamy w tv pokazuja suplementy diety, a nie pokazuja to co potrzebne jest.grzechu_wroc pisze:Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
Wysłane z mojego SM-G360F .
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
To prawda. Ludzie jedzą mało bananów, bo są dość drogie, nawet w promocji. Co do magnezu, to jak już zasugerowano wcześniej, warto po prostu wsłuchać się we własne ciało, poczytawszy najpierw o objawach niedoboru magnezu. Ktoś wspomniał o drgających powiekach - OK. Ja mam inny sposób. Siedzę na krześle z podkurczonymi nogami i napinam mięśnie ud. Gdy dojdzie do skurczu, to znaczy, że potrzebna suplementacja. Zwykle jednak nie dochodzi, więc magnezu nie kupuję.grzechu_wroc pisze:Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
-
- Zaprawiony W Bojach
A to moze byc to.kros pisze:To prawda. Ludzie jedzą mało bananów, bo są dość drogie, nawet w promocji. Co do magnezu, to jak już zasugerowano wcześniej, warto po prostu wsłuchać się we własne ciało, poczytawszy najpierw o objawach niedoboru magnezu. Ktoś wspomniał o drgających powiekach - OK. Ja mam inny sposób. Siedzę na krześle z podkurczonymi nogami i napinam mięśnie ud. Gdy dojdzie do skurczu, to znaczy, że potrzebna suplementacja. Zwykle jednak nie dochodzi, więc magnezu nie kupuję.grzechu_wroc pisze:Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
Wczoraj wieczorem gdy chcialem podwinąć noge prawa, to skurcz mnie łapał, i musialem wyprostować ja i rozluźnić mięsień.
Bo wieczorem byl rower (dojazd)+bieg+rower (dojazd)+basen
Wysłane z mojego SM-T113 .
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Dokładnie! Czemu nie witamina D, B12 czy wapń? To wszystko jest dużo trudniej dostarczyć.grzechu_wroc pisze:Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...