Jaki magnez

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
PrzemekM72
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Magnez :bleble:
www.devdiaries.pl

Biegam (czasem) bez celu. Po prostu spodobało mi się.
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

PrzemekM72 pisze:Magnez :bleble:
Lol, niemożliwe, jesli juz, sa lepsze źródła magnezu.

Ja nigdy niedoborów nie mialem tego pierwiastka, a nie jadam takich płatków.

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
Reklamy w tv pokazuja suplementy diety, a nie pokazuja to co potrzebne jest.

Wysłane z mojego SM-G360F .
kros
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
To prawda. Ludzie jedzą mało bananów, bo są dość drogie, nawet w promocji. Co do magnezu, to jak już zasugerowano wcześniej, warto po prostu wsłuchać się we własne ciało, poczytawszy najpierw o objawach niedoboru magnezu. Ktoś wspomniał o drgających powiekach - OK. Ja mam inny sposób. Siedzę na krześle z podkurczonymi nogami i napinam mięśnie ud. Gdy dojdzie do skurczu, to znaczy, że potrzebna suplementacja. Zwykle jednak nie dochodzi, więc magnezu nie kupuję.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kros pisze:
grzechu_wroc pisze:Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
To prawda. Ludzie jedzą mało bananów, bo są dość drogie, nawet w promocji. Co do magnezu, to jak już zasugerowano wcześniej, warto po prostu wsłuchać się we własne ciało, poczytawszy najpierw o objawach niedoboru magnezu. Ktoś wspomniał o drgających powiekach - OK. Ja mam inny sposób. Siedzę na krześle z podkurczonymi nogami i napinam mięśnie ud. Gdy dojdzie do skurczu, to znaczy, że potrzebna suplementacja. Zwykle jednak nie dochodzi, więc magnezu nie kupuję.
A to moze byc to.
Wczoraj wieczorem gdy chcialem podwinąć noge prawa, to skurcz mnie łapał, i musialem wyprostować ja i rozluźnić mięsień.
Bo wieczorem byl rower (dojazd)+bieg+rower (dojazd)+basen

Wysłane z mojego SM-T113 .
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Przemysł farmaceutyczny dokonał niesamowitej rzeczy, wmówił ludziom, że suplementacja magnezem jest niezbędna. Nie wiem czemu uwzięli się na ten właśnie pierwiastek. Wydaje mi się, że ludzie mają większe niedobory potasu jako, że jest mniej rozpowszechniony w produktach żywnościowych w naszym klimacie. Więc pewnie produkcja preparatów magnezu jest prostsza i tańsza, większa dostępność półproduktów, a więc większa przebitka ze sprzedaży. Marketingowo zrobili rewelacyjną robotę, dzisiaj nikt nie pyta się czy brać tabletki z magnezem, ale jakie łykać, które najlepsze...
Dokładnie! Czemu nie witamina D, B12 czy wapń? To wszystko jest dużo trudniej dostarczyć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ