W sumie nie wiem czy to najlepsze miejsce na forum na taką kwestię.
23. kwietnia biegnę mój pierwszy maraton i w sobotę będę miał możliwość skorzystania ze SPA. Tylko nie wiem czy warto a jeśli już to jakie zabiegi wybrać? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.
zabiegi w SPA dzień przed maratonem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak.
A właściwie to Nie.
Nie rozumiem, dlaczego chcesz scedować tę decyzję na kogoś, kto nie wie jakie masz cele na ten maraton, ile wcześniej przyjedziesz na miejsce, czy to SPA ma mieć wymiar zdrowotny, czy też towarzyski, jaka może być pogoda, jakie możesz mieć zabiegi do dyspozycji, ... ?
A właściwie to Nie.
Nie rozumiem, dlaczego chcesz scedować tę decyzję na kogoś, kto nie wie jakie masz cele na ten maraton, ile wcześniej przyjedziesz na miejsce, czy to SPA ma mieć wymiar zdrowotny, czy też towarzyski, jaka może być pogoda, jakie możesz mieć zabiegi do dyspozycji, ... ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:33
- Życiówka w maratonie: 3:07:40
Kangoor5 pisze:Tak.
A właściwie to Nie.
Nie zrzucam ciężaru na innych (przynajmniej mam takie wrażenie). Pytam jedynie informacyjnie.
To po kolei:
cel: 3:00 - 3:15
przyjazd - sobota 14:00 start maratonu: niedziela 9:00
cel SPA - relaks
Pogoda - nie jestem prorokiem

Jakie zabiegi: 60 lub 90 minut masażu sportowego, 80 minut masażu aromaterapeutycznego.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
masaż relaksacyjny owszem, sportowy nie, sauna nie, ewentualnie kąpiele, ale też nie wszystkie, na pewno nie borowinowe, czy z innym naturalnym składnikiem, bo są dość obciążające
masaż sportowy działa tak, jak wysiłek, przed maratonem raczej się odpoczywa
no chyba, że nie zależy ci na wyniku, to korzystaj, z czego chcesz
masaż sportowy działa tak, jak wysiłek, przed maratonem raczej się odpoczywa

no chyba, że nie zależy ci na wyniku, to korzystaj, z czego chcesz