ból kości szczesciennej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Młodyrowerzysta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Ostatnio zacząłem biegać dystanse tzn czasowki 15 minutowe 1 minutą marszu i 15 minut biegu tak przez 3 serie. Po ostatniej serii troszkę przycisnalem. Biegam po asfalcie i twardych nawierzchniach. Po tym ostatnim biegu na drugi dzień rano zaczęło mnie bolec od dołu stopy i jak dotykalem prawej nogi pod kostką jest taka kość , ona tez bolala. Po sprawdzeniu na rysunku odszedłem do wniosku ze to kość szescienna. Smarowalem altacetem i po 5 dniach ból minął ( z początku nie dało się chodzić ). Po tych 5 dniach poszedłem biegać i ból znów się pojawił i znowu to samo . Moje pytanie brzmi czy to coś poważnego?, nogą nie jest spuchla tylko boli ta kość . Jak to leczyc domowymi sposobami i jak długo to się leczy ? Ktoś miał coś takiego ? Za miesiąc mam zawody i chcialbym się przygotować do nich a tu takie coś.
PKO
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj!

Aby wykluczyc ewentualne złamanie należy wykonać zdjęcie rtg stopy.
Zdarza się,że w tracie wysiłku kości stępu 'blokują się'. Brak między nimi ruchu, co manifestuje się bólem.
Proponuję udać się do terapeuty manualnego, który pomoże uzyskać pełną sprawność stopy.

pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ