boli górna część nogi (uda) przy obciążaniu nogi

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
XchmieluX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć :)

Po ostatnich zawodach, mam może nie ból, ale uciążliwość :) trochę pobolewa mnie górna część prawego uda z przodu przy obciążaniu nogi. Jak ją kręcę w każdą stronę bez obciążenia to nie boli, ale jak "skaczę" na niej, to czuję tępy ból, podejrzewam że w bardziej zaawansowanej formie ból przerodzi się w "drętwienie". Jakbym miał zgadywać, powiedziałbym że ból ten promieniuje od biodra.

po zawodach był tydzień przerwy teraz tydzień bigania, ale samo jak widać przez ten tydzień się nie wyleczyło. Przed zawodami zaczynałem mieć w tej nodze początkowe objawy kolana biegacza którymi chciałem zająć się po zawodach. Przez tydzień który teraz biegałem wydaje mi się że nie jest dużo gorzej, ale lepiej chyba też nie bardzo.

coś ktoś?? nie wiem czy się bać, czy rozćwiczyć, czy rozciągać, czy rozbiegać.. czy może wracamy przed tv i buty do biegania odstawiamy do szafki :)

Pozdro
PKO
XchmieluX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

po długich poszukiwaniach trafiłem na ciekawy zestaw ćwiczeń rozciągających. Może komuś się przyda:
https://www.youtube.com/watch?v=C171tnDIE4c

Od dzisiaj do ćwiczeń uzupełniających dołączam rozciąganie biodra ;)

Jeżeli ktoś będzie chciał coś jeszcze "dopisać" do temu to bardzo chętnie przeczytam.

Pozdrawiam
Piotrek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ