Białko a bieganie
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, chodzę na siłownię 2 razy w tygodniu, ale lubię też biegać (3-4 razy w tyg).
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem jakiegoś białka w formie uzupełnienia diety. Brałbym sobie po prostu jeden szejk po treningu na siłowni, czy jest sens to robić, gdy dużo biegam i generalnie również np. pływam, tzn przeważają sporty typu cardio w moim trybie życia? Jak to wygląda?
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem jakiegoś białka w formie uzupełnienia diety. Brałbym sobie po prostu jeden szejk po treningu na siłowni, czy jest sens to robić, gdy dużo biegam i generalnie również np. pływam, tzn przeważają sporty typu cardio w moim trybie życia? Jak to wygląda?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Nie, nie warto, ja np dzs po Crossficie który był o 18h, a skończył się o 19h, poszłem się rozciągać, i potem w szatni zjadłem 2 jajka na twardo, trochę quinoa i 2 małe ogórki i starczylo mi i o 20h na muay thai skoczyłem.
Po co ci białko które nic nie daje, ale zrobisz jak będziesz uważać, ciekawość korci.
Dodam, że ten proszek bieze się w uzupełnieniu diety, w rozumowaniu kulturystow których nie uważam za mądrych w układaniu diety.
4 treningi biegowe w tygodniu to nie dużo, żebyś dodawał do tego 2 treningi biegowe w jeden dzień co jakiś czas i inne aktywności fizyczne mniej bądź bardziej intensywne to to było ciężko budować masę, jeśli chodzi ci o przybranie suche masy mięśniowej.
Wysłane z mojego SM-T113 .
Po co ci białko które nic nie daje, ale zrobisz jak będziesz uważać, ciekawość korci.
Dodam, że ten proszek bieze się w uzupełnieniu diety, w rozumowaniu kulturystow których nie uważam za mądrych w układaniu diety.
4 treningi biegowe w tygodniu to nie dużo, żebyś dodawał do tego 2 treningi biegowe w jeden dzień co jakiś czas i inne aktywności fizyczne mniej bądź bardziej intensywne to to było ciężko budować masę, jeśli chodzi ci o przybranie suche masy mięśniowej.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Yahoo zapraszam na forum KFD z taką opinia. Odpowiadasz a kolega nawet podstawowych parametrów nie podał aby mu odpowiedzieć na pytanie. Chyba a że liczy tak kupuj i bierz, jak nie masz na co kasy wydawać. Steven jaka waga, wzrost , jakie zapotrzebowanie dzienne, bilans tygodniowy. Docelowa waga czy utrzymanie? Ile tłuszczu, ile mięśnia?
Ja trenuje dyscypliny w skład triathlonu + FBW 2x + core. Wzrost 186 i 84waga. Codzienne zapotrzebowanie waha się 2800-3900kcal aby nie schudnąć. Czasami jeśli mam mocne treningi po sobie suplement białka na noc tzw kazeina aby wspomóc regenerację. Ale staram się biały serek zjeść z warzywami na noc jeśli mam.
Sent from my HTC One dual sim .
Ja trenuje dyscypliny w skład triathlonu + FBW 2x + core. Wzrost 186 i 84waga. Codzienne zapotrzebowanie waha się 2800-3900kcal aby nie schudnąć. Czasami jeśli mam mocne treningi po sobie suplement białka na noc tzw kazeina aby wspomóc regenerację. Ale staram się biały serek zjeść z warzywami na noc jeśli mam.
Sent from my HTC One dual sim .
Triathlon to moje hobby
-
- Zaprawiony W Bojach
Masz rację, nie zapytałem go o podstawowe dane. Tzn nie zdążyłem zbadać pacjentaspietrza pisze:Yahoo zapraszam na forum KFD z taką opinia. Odpowiadasz a kolega nawet podstawowych parametrów nie podał aby mu odpowiedzieć na pytanie. Chyba a że liczy tak kupuj i bierz, jak nie masz na co kasy wydawać. Steven jaka waga, wzrost , jakie zapotrzebowanie dzienne, bilans tygodniowy. Docelowa waga czy utrzymanie? Ile tłuszczu, ile mięśnia?

I jeszcze tak dopytam, czy autor od dawna biega i chodzi na siłownie?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Sorry, że tak późno.
Moje dane:
wzrost: 180cm
waga: 70kg
Dzienne zapotrzebowanie to 2600kCal (wyliczone w br. na badaniu), mam jakieś 12 % tkanki tłuszczowej.
Moja sylwetka- jestem szczupły.
Biegam 3/4 razy na tydzień, jeden raz z tego to jest mecz piłki nożnej, wiec dużo interwałów i cardio.
Do tego raz w tygodniu min. basen ( 2 km robie spokojnie, wiec tez spalam duzo)
Tego co jest wyżej nie zmienie, bo lubie
Do tego siłowe ćwiczenia to pompki, dużo podciągam się na drążku, moze na zime pojde na siłke i biegania bedzie mniej - wiadomo.
Co z tym białkiem? Po prostu zastanawia mnie kupno takiego zwykłego, np: https://sklep.kfd.pl/kfd-premium-wpc-80 ... -4077.html w formie uzupełnienia dietki, żeby brać to jedynie po treningach siłowych, jak np spompuje łapki mocniej danego dnia, hmm ?? Pytam bo nie wiem, różne opinie w tym temacie krążą wokół mnie. I nie wiem co jest prawdą...
Moje dane:
wzrost: 180cm
waga: 70kg
Dzienne zapotrzebowanie to 2600kCal (wyliczone w br. na badaniu), mam jakieś 12 % tkanki tłuszczowej.
Moja sylwetka- jestem szczupły.
Biegam 3/4 razy na tydzień, jeden raz z tego to jest mecz piłki nożnej, wiec dużo interwałów i cardio.
Do tego raz w tygodniu min. basen ( 2 km robie spokojnie, wiec tez spalam duzo)
Tego co jest wyżej nie zmienie, bo lubie

Do tego siłowe ćwiczenia to pompki, dużo podciągam się na drążku, moze na zime pojde na siłke i biegania bedzie mniej - wiadomo.
Co z tym białkiem? Po prostu zastanawia mnie kupno takiego zwykłego, np: https://sklep.kfd.pl/kfd-premium-wpc-80 ... -4077.html w formie uzupełnienia dietki, żeby brać to jedynie po treningach siłowych, jak np spompuje łapki mocniej danego dnia, hmm ?? Pytam bo nie wiem, różne opinie w tym temacie krążą wokół mnie. I nie wiem co jest prawdą...

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:12:53
- Kontakt:
Czyli chcesz je brać po to, żeby je brać? Ogólnie białko się mocno kojarzy z treningami siłowymi, jednak nie zostało udowodnione, że zwiększona ilość białka pomaga w budowaniu masy mięśniowej, wystarczy ok 1,4g na kilogram masy ciała na dzień (przy wyższym spożyciu synteza białek rośnie nieznacznie). Po treningu, nieważne czy siłowym czy biegowym, możesz dostarczyć organizmowi białko w różnej postaci - jak chcesz wydać pieniądze na białko to śmiało, ale jak będziesz po treningu jadł kurczaka czy inne dobre źródło białka, nie powinieneś być na tym stratny.StevenG pisze: Co z tym białkiem? Po prostu zastanawia mnie kupno takiego zwykłego, np: https://sklep.kfd.pl/kfd-premium-wpc-80 ... -4077.html w formie uzupełnienia dietki, żeby brać to jedynie po treningach siłowych, jak np spompuje łapki mocniej danego dnia, hmm ?? Pytam bo nie wiem, różne opinie w tym temacie krążą wokół mnie. I nie wiem co jest prawdą...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
Najlepsze możliwe źródło białka znajdziesz w jajku.
Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. To białko wzorcowe, zawierające wszystkie aminokwasy, w tym niezbędne, których organizm nie potrafi sam wyprodukować, i to w odpowiednich ilościach. Dlatego w 1965 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała je za wzór służący do mierzenia proporcji aminokwasów w produktach.
I wszystko jasne.
Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. To białko wzorcowe, zawierające wszystkie aminokwasy, w tym niezbędne, których organizm nie potrafi sam wyprodukować, i to w odpowiednich ilościach. Dlatego w 1965 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała je za wzór służący do mierzenia proporcji aminokwasów w produktach.
I wszystko jasne.
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Poczytaj ten tryptyk, sporo informacji:
http://bieganie.pl/?cat=27&id=2835&show=1
http://bieganie.pl/?show=1&cat=27&id=2859
http://bieganie.pl/?cat=27&id=2889&show=1
http://bieganie.pl/?cat=27&id=2835&show=1
http://bieganie.pl/?show=1&cat=27&id=2859
http://bieganie.pl/?cat=27&id=2889&show=1
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja jem od 6-12 jajek dziennie, to zalezy od aktywnosci fizycznej dziennej.mareko pisze:Najlepsze możliwe źródło białka znajdziesz w jajku.
I wszystko jasne.
A cholesterol calkowity 253., hdl 102,8 ldl 140, trojglicerydy 54
Wysłane z mojego SM-G360F .