Białko do biegania

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Rudy108
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:39:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, trenuję 5 do 6 razy w tygodniu, na siłowni robię treningi siłowe, a 3 razy w tygodniu chodzę biegać około 10 km (interwały, podbiegi). Ogólnie taki trening przyjąłem sobie przed Runmageddonem, stąd ta siłownia, ale po Runmageddonie wracam do starych treningów, czyli tylko bieganie 3 razy w tygodniu. Tu pojawia się pytanie czy warto w takim razie - tak jak teraz robię z siłownią - brać białko w formie odżywki przed i po bieganiu?
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Masz na mysli bilko ( proteiny ) z puszki ?
Jesli na silowni sa one powszechnie w uzyciu, to do biegania sprawa jest
calkiem inna. Wlasciwie nie ma przeslanek do tego aby beigacz spozywal bialko
jako glowny posilek , regeneracje po wysilku. Jesli biegasz to raczej polecilby
napoje witaminowo-minerale ktore uzupelnia wypocone mineraly.
Shake bilkowo owocowy ja szedlbym w tym kierunku.
czakus84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

chłopie,
takie cuda jak białko czy też węglowodany w płynie bądź proszkach to są suplementy które powinny służyć uzupełnianiu zbilansowanej diety.
Musisz zacząć od ułożenia sobie odpowiedniej diety pod swój styl życia, wagę ,wiek oraz cel (redukcja bądź budowa masy mięśniowej). Prawdopodobnie nikt na forum nie bedzie w stanie tego szczegółowo określić gdyż potrzebna jest taka dość szczegółowa ankieta - za dietę zapłacisz od 40 do 120pln u trenerów personalnych. To właśnie dieta będzie określać ilości B/WW/T (białka, węglowodanów, tłuszczy) i wtedy dopiero jak nie będziesz w stanie dostarczyć któregoś z makroskładników w posiłkach to można go właśnie suplementować :)

ktoś w postach wyżej napisał, że nie dałby układać diety kulturystom. Ja mam zupełnie odmienne zdanie, zauważ że kulturyści są w stanie osiągnąć idealną sylwetkę w określonym czasie - nikt nie zna tak potrzeby własnego ciała jak oni.
Oczywiście kulturysta nie musi ułożyć Tobie diety pod kulturystykę ale niestety nie wszyscy są w stanie to zrozumieć :)

Piona !
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ