ból pod kolanem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. W lutym biegiem w biegu na 2km po zrobionej rozgrzewce idąc na metę startu mowie w myślach do siebie A ZROBIĘ JESZCZE SKIP owszem zrobiłem chodnik był nie równy i nagle coś mi się stało z nogązzaczęła boleć w kolanie a ze miałem 10min do startu to pobieglem w czasie biegu było wszystko okej jakbym był zdrowy lecz po biegu straszny ból i nie mogłem zginąć kolanem przez 3tyg noga boli mnie juz 3 miesiące byłemu llekarza prywatnego to wymyślił mi renesans magnetyczny ale kogo na to stać. .. masażysta ppowiedział ze to nic takiego ze mam ponapinane mięśnie i trzeba je rozluźnić rozluznial mi je lecz to nic nie daje z NFZ mam za pół roku wizytę a chciałbym funkcjonować bez bólu przy zginaniu nogi co to może być ? Czy są jjakieś sposoby domowe na to ...? Pod kolanem mnie boli i mam trochę zgubiale
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Fizjoterapeuta a nie lekarz czy masażysta. Aby ci pomógł
Sent from my HTC One dual sim .
Sent from my HTC One dual sim .
Triathlon to moje hobby
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
Rezonans magnetyczny jest refundowany i można go zrobic na NFZ, ale czas oczekiwania na pewno nie bedzie maly, jednak osobiscie uwazam, ze na zdrowiu nie ma co oszczedzac i wypadaloby go zrobic prywatnie, koszt 400-500zl za kolanoLekkoatleta100 pisze:Witam. W lutym biegiem w biegu na 2km po zrobionej rozgrzewce idąc na metę startu mowie w myślach do siebie A ZROBIĘ JESZCZE SKIP owszem zrobiłem chodnik był nie równy i nagle coś mi się stało z nogązzaczęła boleć w kolanie a ze miałem 10min do startu to pobieglem w czasie biegu było wszystko okej jakbym był zdrowy lecz po biegu straszny ból i nie mogłem zginąć kolanem przez 3tyg noga boli mnie juz 3 miesiące byłemu llekarza prywatnego to wymyślił mi renesans magnetyczny ale kogo na to stać. .. masażysta ppowiedział ze to nic takiego ze mam ponapinane mięśnie i trzeba je rozluźnić rozluznial mi je lecz to nic nie daje z NFZ mam za pół roku wizytę a chciałbym funkcjonować bez bólu przy zginaniu nogi co to może być ? Czy są jjakieś sposoby domowe na to ...? Pod kolanem mnie boli i mam trochę zgubiale
5km - 20:16
10km - 42:14
Połówka - 1:35:16
Blog - https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=41150
Komentarze -https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 07#p982707
10km - 42:14
Połówka - 1:35:16
Blog - https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=41150
Komentarze -https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 07#p982707
- synergia_mj
- Stary Wyga
Witaj!
Piszesz,że boli i masz obrzęk pod kolanem? Oznacza to,że pod rzepką czy z tyłu kończyny?
Proponuję udać się do lekarza sportowego lub fizjoterapeuty.
Sam w domu nie kombinuj!
Jesli masz pytania pisz-chętnie odpowiem!
Piszesz,że boli i masz obrzęk pod kolanem? Oznacza to,że pod rzepką czy z tyłu kończyny?
Proponuję udać się do lekarza sportowego lub fizjoterapeuty.
Sam w domu nie kombinuj!
Jesli masz pytania pisz-chętnie odpowiem!
- mackris
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:04
- Życiówka w maratonie: 4:07:00
Puki co można stosowac okłady schładzające. Zanim jednak nie masz diagnozy uważaj bo masaż może zadziałać w drugą stronę.
...Myślę, że dam radę przebiec ten wyścig, to tylko o 2 dni dłużej. 5 dni. Biegałem za owcami przez 3 dni... Cliff Young
-
- Rozgrzewający Się
Ból pod kolanem może być soowodowany zapaleniem wiazadla rzepki(kolano skoczka) mnie spotkalq ta przykra dolegliwosc i od 3 lat nie moge tego wyleczyc- proponuje zrobić usg kolana i wszystko bedzie jasne pierwszy lekarz dal mi skierowanie na rezonans czekalem pol roku poszedlem z wynikami do znanego specjalisty ok kolan i nawet nie spojrzal na wyniki.Zrobil usg i pokazal mi stan zapalny i niestety 3 mm zwapnienie wiazadla. Jestem po trzech zabiegach prp(wstrzykniecie komorek macierzystych) i dosc to pomogoo zmniejszajac stannzapalny niestety degeneracja wiazadla pozostala wiem ze dla siatkarza czy koszykarza jest to praktycznie koniec kariery a na forum chcialem sie dowiedziec czy mozna z tym biegac? Lekarz mi odradzil bieganie zezwalajac na lekka jazde na rowerze a ja chcialem zaczac cwiczyc triathlon(: sa cwiczenia wzmacniajace czworoglowy uda przez co odciaza sie wiazadlo rzepki ale nie jestem pewien czy to pomoze .fala uderzeniowa redukuje bol ale nie regeneruje wiazadla ponoc sa proby wstrzykiwania duzej ilosci soli fizjologicznej i to ma pomagac ale w polsde chyba tego nie robia