Pieczenie palców

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ravstom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich
Szukam porady jak powrócić do intensywnych treningów. Moja kontuzja objawia się: pieczeniem przeradzającym się stopniowo w nasilający ból, głównie palców piątego i czwartego(najmniejszy i sąsiadujący). Ból zależnie od mojego "uparctwa" przechodzi na zewnętrzną część stopy. Z problemem borykam się od listopada 2015. Miałem już miesięczną (grudniową) przerwę, intensywnie zacząłem się rozciągać, obecnie ograniczam treningi. Stosowałem ultradźwięki i magnetoterapie. Przeswietlenie rtg nie wiele wykazało. Porady lekarskie: przestań Pan biegać.
Ból zaczyna się nasilać lub pojawiać, zależnie od tempa, pomiędzy 6km a 8km. Raczej preferuje(wałem) bieganie w terenie , ale sytuacja się powtarza zarówno na asfalcie, szutrze jak i bieżni. Sprzęt w którym biegam salomon wings; 3dultra, mizuno weve ascent7, merell ..... na bieżnie. Boli w każdych. Biegam z druga dekadę od podstawówki(z różną intensywnością)stopa supinująca. W dorobku mam kilka ultra maratonów itp a dziś na 6km kombinuje jak tu stopę ustawić by zrobić 10.
Bardzo proszę o poradę, bo co fizjoterapeuta to nowy pomysł.
Pozdrawiam.
P.s. był okres że ból pojawiał sie podczas spaceru z psiakiem.
PKO
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Rezonans bylby bardziej wskazany
Jak mialem martwiaka Mortona to rtg nic nie wykazalo, ale RM tak
ravstom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fizjoterapeuta kombinuje coś z wkładkami dolepia "listeweczki" i "poduszeczki" w różnych miejscach by zmniejszyć nacisk. Dziś testowałem mam mieszane uczucia musze troszkę więcej z tym potruchtać by coś powiedzieć - odczuć różnice. Na razie mam wrażenie nazwijmy to "odwrócenia uwagi" Zobaczymy.
Fakt: kończąc „trening” ściągam butki i biegam na bosaka po wydeptanych ścieżkach przy osiedlowej łące kilkaset metrów-"pieczenie" ustępuje.... do domu wracam na bosaka
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ