Wielu lekarzy to niestety zwykłe konowały. U mnie w rodzinie też było już kilka przypadków fałszywie postawionych diagnoz (u kilku osób, różne rzeczy). Np. mojemu Dziadkowi zalecili się zapakować na wózek inwalidzki z powodu choroby stawów, więc wyleczył się sam i żył jeszcze 50 lat. Wyżej piszecie o konowałach którzy nie potrafią zrobić EKG.
Umiesz liczyć - licz na siebie i nie choruj.
Tak więc ponawiam prośbę o rzeczowy artykuł edukacyjny i listę mądrych książek w temacie.
Komentarz do artykułu Refleksje po wypadku śmiertelnym podczas Biegnij Warszawo
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej, troche czasu już minęło, czy znana jest przyczyna śmierci tego biegacza? Z informacji jakie do mnie docierały słyszałem tylko o niewydolności krążeniowej ale to trochę ogólna informacja nie pokazująca prawdziwego problemu.
- Uxmal
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W 2012 i 2013 roku w maratonie Mexico City zmarl zdrowy doswiadczony mezczyzna przed 40 ( raz 33 letni i raz 38 letni). Zawsze o tym trabia. To troche tak, jak z katastrofami lotniczymi. Relatywnie, wieksze prawdopodobienstwo smierci mamy wsiadajac na rower niz do samolotu, jest to najbezpieczniejszy srodek transportu, a jednak zawsze katastrofy lotnicze ciesza sie popularnoscia i sczegulowym opisaniem w mediach. Sa nosne i tyle.
Ludzie mityzuja trudnosc maratonu i jak tylko cos komus sie stanie, natychmiast jest wielke HALO. Przy okazji pomaga to wszystkim tym z wymowkami czemu nie moga biegac
Ludzie mityzuja trudnosc maratonu i jak tylko cos komus sie stanie, natychmiast jest wielke HALO. Przy okazji pomaga to wszystkim tym z wymowkami czemu nie moga biegac

-
- Rozgrzewający Się
Witam,
Ten artykuł to niestety stek bzdur. "Biegajmy, bo statystyki mówią same za siebie" ??? Co to oznacza? Totalny ciemnogród...
Należy propagować wiedzę a nie bezmyślność...
https://dnaforfun.pl/smierc-biegacza-ja ... 71,pl.html
Im więcej wiemy tym jesteśmy bezpieczniejsi. Fakt, że statystyki pozostawiają wiele do życzenia, ale tak to jest ze statystykami...
W powyższym linku znajduje się artykuł wyjaśniający dokładnie jedną z przyczyn zgonów. Jeżeli zwiększymy świadomość ludzi o tym problemie, uda się uratować może chociaż jedną osobę. Warto...
Ten artykuł to niestety stek bzdur. "Biegajmy, bo statystyki mówią same za siebie" ??? Co to oznacza? Totalny ciemnogród...
Należy propagować wiedzę a nie bezmyślność...
https://dnaforfun.pl/smierc-biegacza-ja ... 71,pl.html
Im więcej wiemy tym jesteśmy bezpieczniejsi. Fakt, że statystyki pozostawiają wiele do życzenia, ale tak to jest ze statystykami...
W powyższym linku znajduje się artykuł wyjaśniający dokładnie jedną z przyczyn zgonów. Jeżeli zwiększymy świadomość ludzi o tym problemie, uda się uratować może chociaż jedną osobę. Warto...
- beata
- Ekspert/Trener
Dobrze, że poniższe zdanie z reklamowanej przez Ciebie strony, nie jest bzdurą ...DNA for fun pisze:Witam,
Ten artykuł to niestety stek bzdur.
Długiego beztlenowego wysiłku – np. bieg długodystansowy
-
- Rozgrzewający Się
Hej,
Chodzi o moment, gdy maleje wysycenie tlenem czerwonych krwinek (np. przekroczenie progu beztlenowego) i następuje polimeryzacja białek HbS. Może faktycznie powinniśmy napisać intensywny bieg długodystansowy, biorąc pod uwagę, że z forum korzystają zaprawieni w bojach biegacze
Jesteśmy biotechnologami i nie znamy się za bardzo na reklamie. Wiemy natomiast, że temat SCT nie istnieje w Polsce i po prost próbujemy to zmienić.
Serdecznie pozdawiamy!
Chodzi o moment, gdy maleje wysycenie tlenem czerwonych krwinek (np. przekroczenie progu beztlenowego) i następuje polimeryzacja białek HbS. Może faktycznie powinniśmy napisać intensywny bieg długodystansowy, biorąc pod uwagę, że z forum korzystają zaprawieni w bojach biegacze

Jesteśmy biotechnologami i nie znamy się za bardzo na reklamie. Wiemy natomiast, że temat SCT nie istnieje w Polsce i po prost próbujemy to zmienić.
Serdecznie pozdawiamy!