Kozieradka
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kiedyś już o tym pisałem.
apaczo pisze:Pociągnę jeszcze temat Ekstraktu z nasion kozieradki-Fenugreek.apaczo pisze:Dziś polecam wszystkim tani i skuteczny naturalny anabolik, który od dawna jest znany i wykorzystywany w tradycyjnej kuchni polskiej.
KOZIERADKA
Pod uwagę bierzemy jedynie nasiona tej rośliny, których zakup jest bezproblemowy. Koszt to 3 zł za 100 g![]()
Składniki sterydowe kozieradki wykazują wpływ anaboliczny, dlatego są uznawane za naturalną alternatywę dla chemicznych sterydów anabolicznych. Pobudzają syntezę białek i retencję azotu jak również liczbę hemoglobiny we krwi.
Na allegro mamy do wyboru pełne nasiona i mielone, które wybrać?
Ja oczywiście polecam ekstrakt ale miała być tanio więc jeżeli już nasiona to oczywiście te niezmielone. Zakupując zmieloną kozieradkę tracimy to co jest w niej najcenniejsze, czyli naturalne frakcje eteryczne. Trzeba jedynie zaopatrzyć sie w stary, tradycyjny młynek do kawy i tuż przed konsumpcja zmielić co nieco.
Efekty suplementacji powinny być odczuwalne juz po 30 dniach stosowania. Stosować cyklicznie, przez 3-6 miesiące. Dawka 2-3 g /2 -3 razy dziennie.
Niestety nie ma róży bez kolców. Składniki lotne wydzielają sie w raz z potem i po kilku dniach zaczynamy specyficznie "pachnieć" kozą![]()
Ale czego sie nie robi dla zdrowia , siły i wytrzymałości
Ostatniej nocy poszerzyłem swoją wiedzę o kilka ciekawych badań naukowych na w/w ziółko i wychodzi na to, że może to z powodzeniem sprawdzić się w maratonach. Chodzi o to, że dzięki suplementacji Fenugreek dochodzi do przyśpieszonej resyntezy glikogenu poprzez aktywacje receptorów mięśniowych które wychwytują glukozę z krwi.
Żeby odczuć działanie ziółka trzeba czasu na wysycenie organizmu i trwa on zazwyczaj do 6 tygodni. Optymalna dawka ekstraktu to 500-600mg
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Rekordzista świata w nurkowaniu głębokim (Ahmed Gabr) polecał mi kozieradkę (gorącą napój z zalanych ziaren) jako środek na wzmocnienie przed długimi (kilka godzin) i wyczerpującymi nurkowaniami. Ahmed pije kozieradkę co najmniej 2x dziennie, zamiast herbaty czy kawy.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!