Suplementacja bialko,kreatyna,colagen i witaminy
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Oczywiscie,teraz owoce jak i warzywa maja juz mniej witamin itd a zywnosc jest bardziej skazona co widac po smiertelnosci kotra kiedys byla oscylujaca na innych latach ale wracajac do bardziej przyziemnych tematow to przyznam ze odzywki na pewno nie sa mega zdrowe ale tez nie sadze by szkodzily bardziej jak nasza zwynosc w tych latach 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Logika twojej wypowiedzi brzmi: każdy kto nie robi takiej diety ma niedobór. Niestety sie mylisz. Grubo mylisz.Bogil pisze:Moja dieta jest dopięta na ostatni guzik Rolli. I wg. tabeli wartość odżywczych nie ma braków.
Dawniej ludzie, mieli inne jedzenie, środowisko i nie musieli się suplementować.
Jeżeli, dla was przeżyć równa się żyć to ok.
Jak już 3x pisałem, jedzcie proszki i pigułki, tak jak wam mówią Fit-trenerzy, (którzy to tez zazwyczaj sprzedają) ale takie diety są nie potrzebne. (i nie smakują) A to co drogo kupisz, spuścisz z woda w kibelku, bo masz nadmiar.
-
- Wyga
czyli np sugerujesz ze kreatyna nic nie daje i tylko przeze mnie przelatuje? 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie, tego nie powiedziałem, tylko ze w jajecznicy/rybie/mięsie znajdziesz wystarczająco kreatyny i nie musisz upychać sie proszkami. A jak juz to jesz normalnie i dodajesz proszki, to ta dodatkowa dawka leci do kibelka.amatorbiegacz pisze:czyli np sugerujesz ze kreatyna nic nie daje i tylko przeze mnie przelatuje?
-
- Wyga
Owszem jest kreatyna w miesie ryb itd ale chyba nie wiesz ile tego miesa musialbym zjesc by byla to dzienna wartosc 5g.
Bialko dorzucam by juz nie podnosic kalorycznosci diety a podniesc spozycie bialka o te 20g.
Collagen by zwalczac mala kontuzje/klucie w kolanie.
A witaminy bo jak wiadomo sporo wypacam i musze wiecej dostarczyc niz zwykly smiertelnik
a z diety tego nie wrzuce , jesli sie myle to zaprezentuj swoja diete ktora jest tak obfita we wszystkie witaminy i jej sklad/bilans jest taki by czlowiek nie wygladal jak "ołówek" 
Bialko dorzucam by juz nie podnosic kalorycznosci diety a podniesc spozycie bialka o te 20g.
Collagen by zwalczac mala kontuzje/klucie w kolanie.
A witaminy bo jak wiadomo sporo wypacam i musze wiecej dostarczyc niz zwykly smiertelnik

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 34:15
- Kontakt:
Magnez na noc i potreningowo
Collagen na-czczo
D3 i K2 wraz z posiłkiem najbardziej obfitym w tłuszcze
Kreatyna okołotreningowo
Omega3 tutaj w zależności od celu suplementacji albo potreningowo albo wraz z posiłkiem najbardziej obfitym w tłuszcze
Witamine C zostawiłbym tylko te 2g na noc
Collagen na-czczo
D3 i K2 wraz z posiłkiem najbardziej obfitym w tłuszcze
Kreatyna okołotreningowo
Omega3 tutaj w zależności od celu suplementacji albo potreningowo albo wraz z posiłkiem najbardziej obfitym w tłuszcze
Witamine C zostawiłbym tylko te 2g na noc