Pomoc w zejściu z masy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomektomek pisze:Witam.
Chciałbym was prosić o pomoc w ułożeniu poprawnej diety dla mnie. Po pierwsze to ważę 84 kg, przy wzroście 173 cm, biegam 40-50 km tygodniowo, 3 treningi, 5 dni w tygodniu praca biurowa 8 godzin. Biegam od około dwóch miesięcy i masa stoi w miejscu mimo, że wyniki się poprawiają. Aktualnie posiłki wyglądają tak, śniadanie: 7.00- 3 łyżki płatków owsianych z bananem i maślanką,10.00-od jakiegoś czasu sałatka warzywna z kurczakiem lub rybą, wcześniej o tej porze były 2 bułki z pomidorem, sałatą, szynką, domową pastą jajeczną, 13.30- pracowniczy obiad - czyli każdego dnia co innego zupa plus drugie danie, w dzień treningowy po bieganiu, jakieś mandarynki, banany, bez dnia zresztą też;)

Czekam na opinie i pomoc w ułożeniu tego wszystkiego:)
Pozdrawiam
84kg/173 cm i nie ma nad czym rozpaczać. Biegasz dopiero od dwóch miesięcy więc organizm dopiero zaczyna przestawiać się na szybszy metabolizm. Pobiegasz pół roku i sam zobaczysz jak waga sama spada.
Nie zapominaj o ćwiczeniach siłowych, to one sprawią, że szybciej zauważysz zmiany w swoim wyglądzie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ