Ból kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
nuciu777
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, od ponad roku mam problem z prawym kolanem, a dokładnie ze ścięgnem kolanowym(chyba) z tyłu pod kolanem po prawej stronie
Nie doznałem żadnego urazu, ból pojawił się sam z siebie. Początkowo zlekceważyłem to i normalnie ćwiczyłem, w końcu postanowiłem pójść do lekarza po około 4 miesiącach, ale pan super doktor zbadał mnie w około minute i powiedział, że nic mi nie jest i mam ćwiczyć. Ostatnio byłem u kolejnego lekarza ortopedy, tym razem prywatnie, doktor powiedział mi, że rzadko spotyka sie z takimi przypadkami i ciężko mu to zbadać i możnaby zrobić rezonans magnetyczny, ale nie wiadomo czy to by coś wykazało. Wstępne rozpoznanie to entezopatia scięgna mięśnia podkolanowego.
Dodam tylko, że najczęściej czuje ból przy wchodzeniu po schodach, wyskokach( ostatnio dużo gram w kosza) i przy pełnym zgięciu kolan, np słowiański przykuc :D
Miał może już ktoś taką kontuzję ? Jak to leczyć ?
Z góry dzięki
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Najlepiej jest właśnie zrobić jakieś szczegółowe prześwietlenia itp. inaczej raczej niczego się nie dowiesz. Życzę powrotu do zdrowia ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Pavel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może jest to zwykłe nadwyrężenie. Warto po prosić lekarza o skierowanie na jakąś rehabilitację :D
Pavel
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ