Początkujący suplementacja.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

uebq pisze:
pulsar pisze:opieraj się wyłącznie na naturalnych i rzeczywiście niezbędnych składnikach, których brakuje Ci w diecie Bardzo fajnym rozwiązaniem są batoniki białkowe
kolego Pulsar, piszesz o zbilansowanej diecie opartej na naturalnych produktach, a trzy słowa dalej polecasz produkty wysoko przetworzone :ojoj: :ojoj: :ojoj:

o co kaman? sam sobie zaprzeczasz, i to w jednym zdaniu :szok:
A czy od produktu wysoko przetworzonego jakim jest owy batonik białkowy było wiadomo coś o zgonach, wymiotach, biegunkach, bakteriach w przewodzie pokarmowym ?
PKO
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

w dzisiejszych czasach raczej trudno o dwa produkty na tym samym talerzu o tym samym regionie pochodzenia ... i porze zbiorów.
Argument z czapki.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na "jedynkę i dwa zera" nie ma to związku z tym, co ma na talerzu przeciętny Polak :tonieja:

Po "jedynka" dlatego, że mało co pochodzi z polskich upraw prowadzonych na nienawożonych glebach - powszechnie stosuje się nawozy, wcale nie zawsze trujące

Po "dwójka"- zastanowiłeś się aby, czy Nawolski badał glebę przed czy po zbiorach, hmm...? zapewniam, że po nich jest wyjałowiona nie dlatego, że po prostu, tylko dlatego, że oddała minerały właśnie zebranym plonom - co prowadzi do wniosku odwrotnego niż Twój

Po "trójka" przeczytałem Twoje posty o oddychaniu wyłącznie przez nos jako metodzie maksymalizującej dotlenienie organizmu i pozwalającej zachować równowagę gazową - w skrócie napisałeś, że lekko przyduszony biegacz będzie zdrowszy od tego sapiącego :ojnie:

Po "czwórka" nieufnie podchodzę do ludzi reklamujących cokolwiek zamieszczając link w podpisie :ojnie:
pulsar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

uebq pisze:
pulsar pisze:opieraj się wyłącznie na naturalnych i rzeczywiście niezbędnych składnikach, których brakuje Ci w diecie Bardzo fajnym rozwiązaniem są batoniki białkowe
kolego Pulsar, piszesz o zbilansowanej diecie opartej na naturalnych produktach, a trzy słowa dalej polecasz produkty wysoko przetworzone :ojoj: :ojoj: :ojoj:

o co kaman? sam sobie zaprzeczasz, i to w jednym zdaniu :szok:
Słusznie, miałem na myśli, że należy jeść jak najwięcej naturalnych, zdrowych produktów, a ewentualnie dodatkowo stosować coś przetworzonego np. te batoniki, ale tak, aby one nie zastępowały normalnego posiłku, tylko były dodatkiem
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klaxa pisze:Taki batonik to ja wcinam tylko podczas treningu . Po treningu i przed treningiem ryż brązowy, kurczak , rożne kasze, ryba... Z suplementów biorę tylko bcaa+multiwitamuny
A jakie to multiwitaminy łykasz ? I czy to w proszku czy kapsułkach ?
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chodziło mi o markę tych multiwitamin.
pulsar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bcaa+multiwitamina to run&bike prawda? Też to mam
pulsar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ta multiwitamina to taki dodatek. Jeśli już jest to dobrze, ale biore ten suplement głównie dla BCAA ktore ma zbawienny wpływ na regeneracje mięśni po treningu, zauwazalnie obniża problem zakwasów
splash
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy długo bierzecie taki suplement? I jak długo trzeba go przyjmować?
pati12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja sobie podczytałam o suplementacji na http://forum.realbody.pl/, bo w sumie u mnie biegi, fitness i inne sprawy
ir65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44'30''
Życiówka w maratonie: 3.59

Nieprzeczytany post

Witam.
Suplementy polecam naturalne, surowe, nieprzetworzone. Na przykład ziarna kakaowca, sezam zwłaszcza czarny, ziarna słonecznika, lnu, natto, tran, mleko od krowy surowe, pestki dyni, awokado, kogiel mogiel z miodem, i tak dalej. Takie są zdrowsze i tańsze niż w tabletkach. To co jest reklamowane lepiej trzymać z daleka od siebie.
:)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

magda906 pisze:Mogę polecić batoniki proteinowe PROTEIN KEX. Nie posiadają glutenu, mają obniżoną ilość cukru, bez tłuszczy trans, za to mają wysoką zawartość białka. Są naprawdę smaczne i dostępne w atrakcyjnej cenie. Znajdziesz je na http://www.biozona24.pl/ Polecam
Można samemu upiec batoniki, taniej będzie oraz wiesz co do nich wkładasz i możesz modyfikować ich skład
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
kaminski.rafal
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No wlasnie sie zastanawiam czy warto samemu zrobic takie proteinowe batony? Nie chce kupnych, poniewaz czytalem co w nich sie znajduje i jednak wole samemu zrobic.

Macie jakies sprawdzone przepisy? Robicie wogole takie batony?

Pozdrawiam,
Kamyk
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ