Regeneracja płuc - odma płucna

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
NewV85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Jakieś 2 lata temu przeszedłem odmę płucną, miałem założony dren itp.
Ćwiczę oraz staram się tez sporo biegać, żeby wzmocnić płuca, pisaliście tutaj sporo o ziołach i zestawach wentylacyjnych. Czy możecie polecić mi jakieś zioła na wzmocnienie i regeneracje płuc po tym urazie?

Czytałem trochę na temat ziół wzmacniających płuca i moją uwagę przykuły takie pozycje: Korzeń omanu, Jiao Gu Lan, Holy Basil, Cordyceps, Yerba Santa, Mullein –Dziewanna. Nie wiem tylko czy są odpowiednie akurat dla mojego przypadku.
PKO
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A Pumologa pytałeś? Co powiedział?
Triathlon to moje hobby
NewV85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak byłem kilka razy u pulmonologa - powiedział że wszystko jest w porządku, biegać i chodzić na basen i w razie problemów umówić się na ponowną wizytę. Chce podejść do tego od troche niekonwencjonalnej strony: wzmocnić i zregenerować płuca jakimiś ziołami (ostatnio odkryłem ich rewelacyjne działanie, dlatego zastanawiałem się czy i w tym wypadku nie mogą mi pomóc).
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

NIC, żadne zioła nie zastąpią ćwiczeń oddechowych :lalala: tu nie ma drogi na skróty
musisz się skupic na wydolności oddechowej, zgłos się do fizjoterapeuty, udzieli cennych wskazówek
pływaj, biegaj, jeżdzij na rowerze, nie ma nic cenniejszego na poprawę parametrów oddechowych :taktak:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ