Kłucie w kolanie(schody)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Wiem że część tematów w dziale kontuzja wiąże się z kolanami i może to być już nudne dla niektórych osób. Jednak postaram się opisać mój problem.

Od stycznia mam problem z prawym kolanem. Nie przeszkadza to w normalnym funkcjonowaniu, ani nawet w normalnym' bieganiu. Problem polega na tym że kolano zaczyna boleć np. po 5km biegu lub innych ćwiczeniach przy próbie wyprostowania przy dużym obciążeniu(schody, mocny podbieg). Ból jest kłujący i obejmuje nieraz całe kolano, nie potrafię opisać gdzie boli najbardziej. Byłem już z tym u fizjoterapeuty i ortopedy. U fizjo za dużo się nie dowiedziałem. Natomiast ortopeda zrobił USG, obejrzał zdjęcie RTG i stwierdził że nic nie widać. Nic więcej się nie dowiedziałem... Dzisiaj jestem umówiony u ortopedy na serię zastrzyków: Diprophos + Lignocainum hydrochloricum.

Czy miał ktoś może podobny problem, lub spróbuje mnie nakierować w którą stronę mam iść z diagnozą?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, 12:53 przez tomcio017, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Marton
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:29
Życiówka w maratonie: 4:09:22

Nieprzeczytany post

Ja mam taki sam problem od prawie roku, zaczął się po Orlen Maratonie. Zaliczyłem kilku ortopedów i fizjoterapeutów, byłem 2 razy na USG. Co prawda wykazało ono zwyrodnienie łąkotki przyśrodkowej, ale żaden z ortopedów, nawet sportowy nie uznał za właściwe robić artroskopie. Od lutego przestałem biegać, ale nic to nie zmienia, zastanawiałem się nad zastrzykiem i tu prośba do Ciebie, proszę daj znać czy Ci pomogą.
tomcio017
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ponownie.
Jestem już prawie tydzień po zastrzyku. Sam zabieg bezbolesny. Na drugi dzień odczuwałem jakby zmęczenie w nodze które przeszło po 1 dniu. Pierwszy bieg zaliczyłem w piątek i po biegu kolano już nie bolało/kuło. Na razie widzę poprawę i myślę że to właśnie dzięki temu zastrzykowi. Zobaczymy jak będzie dalej.
Jakby się coś zmieniło to jeszcze będę pisać.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ