Zaburzenia metabolizmu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lawstory
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Chciałabym zapytać, czy ktoś z was mógłby polecić mi dietetyka/trenera (Łódź/okolice) specjalizującego się w leczeniu zaburzeń metabolizmu (efektów długotrwałej głodówki/diety niskokalorycznej)?.
Obecnie jestem na takim etapie, że mimo jedzenia o wiele mniej, niż wynosi dzienne zapotrzebowania, oraz stosowania urozmaiconych treningów- tyję i to w szybkim tempie- jestem już w bardzo złej formie- zwłaszcza psychicznej.
Lubię sport, lubię się zdrowo odżywiać, ale moje ciało przestało mnie słuchać- to nie jest czcza gadanina, naprawdę wiem, co mówię, a mój stan jest spowodowany błędami jeszcze z czasów nastoletnich...

Z góry bardzo dziękuję za rady :)
PKO
berserker
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sorry, że tak się wtrącę, ale skoro wiesz że masz zaburzenia z powodu zbyt drastycznych diet i w kolejnym zdaniu stwierdzasz, że nadal je stosujesz "mimo jedzenia o wiele mniej, niż wynosi dzienne zapotrzebowania" to może po prostu trzeba zacząć jeść rozsądniej? Polecam taką stronę jak FatSecret gdzie można sobie dokładnie kontrolować swój bilans (zarówno ile się zjadło jak i to ile się spaliło podczas ćwiczeń). Jeżeli zachowasz rozsądny bilans ujemny w stosunku do swojej wagi i ćwiczeń to wszystko powinno wrócić do normy. Dokładne wartości wyliczysz sobie na tej stronie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ