Problem z kolanem !prosze o porade

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam problem z kolanem przewiduje ze być moze to łekotka. Problem polega na tym ze przygotowując sie do maratonu robiac podbiegi cos sie stalo z moim kolanem odczułem to dopiero po treningu juz w domu, zero obrzęku jakiegos strasznego bolu , mija dwa miesiace a problem nie znika.Kolano boli mnie gdy siedze po turecku tak to nie boli, czasem jak zginam i prostuje noge co to moze byc? CZy przy uszkodzeniu łekotki boli odrazu ?
PKO
Hrehor
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W którym miejscu kolana Cię boli ?
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34

Nieprzeczytany post

Boli lewe kolano z tyłu po lewej stronie i zauwazyłem ze z przodu kolana mi cos delikatnie przeskakuje
Hrehor
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z przodu przeskakuje rzepka i to ponoć normalne. U mnie czasami czuję "bardziej" to przeskakiwanie, szczególnie kiedy długo siedzę, albo po nocy.
Mnie pomaga w tym przypadku auto masaż polecony przez rehabilitantkę polegający na ściąganiu rzepki w dół przy zgiętym kolanie (kąt prosty).
Rzepka na początku się broni, potem zaczyna ładnie chodzić, tak powinno być. Rozciągasz w ten sposób przyczep rzepkowy, czy jakoś tak.

Jeżeli boli Cię z tyłu klania to sprawa może być poważniejsza.
Szczególnie, że trfa to jakiś czas.
Udaj się do dobrego ortopedy sportowego, bo normalny guzik Ci powie.
Ja byłem u pięciu !
Albo znajdź dobrego fizjoterapeuta.
Moje wszystkie kłopoty z kolanami rozwiązała fizjoterapia, a dwóch konowałów chciało mnie kroić !

Przeszedłem długą batalie z kolanami.
Jeżeli biegasz, bez rozciągania i odnowy, to tylko kwestia czasu, aż coś strzeli.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ