wstrząs anafilaktyczny po bieganiu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
an65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem astmatyczką i alergiczką, mam 49 lat, od 2 lat biegam i świetnie się z tym czuję, poprawiła się moja wydolność oddechowa - wyniki spirometrii mam super i przede wszystkim bieganie daje mi dużo radości :), niestety kilka razy zdarzyło się że po bieganiu zaczęłam puchnąć i musiałam pójść na zastrzyk na pogotowie, a ostatnio przeszłam pełnoobjawowy wstrząs anafilaktyczny - mało brakowało...i jestem w kropce, chciałabym biegać, ale jednocześnie chciałabym zrozumieć co się stało, czytałam trochę o wstrząsie indukowanym wysiłkiem fizycznym, ale może są osoby które mają podobne do mnie doświadczenia i znalazły jakiś złoty środek, dodam jeszcze, że ostatnio próbowałam wdrożyć trening interwałowy i ten który skończył się dramatycznie był trzecim z rzędu i odbywał się w dość niesprzyjających warunkach - 2 stopnie mrozu i wiatr - nie chciałam w takich warunkach biegać długo więc wybrałam intensywnie :echech: , może to był mój błąd??, bardzo czekam na odzew, Anna
PKO
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Kurcze, poważna sprawa :niewiem: .
Nie znam się, ale nie myślałaś, że to może być jakaś reakcja alergiczna na coś, którą spotęgował wysiłek? Jakaś alergia krzyżowa ...? Nie mam pojęcia, ale poszukałabym dobrych lekarzy.
an65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dziękuję za odzew, lekarz już "zabukowany", pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ