Aminokwasy ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zakupiłem 2 puchy aminokwasów.
Zastawnawiam sie nad dawkowaniem? prauje całymi dniami wiec trening tylko i wyłącznie wieczorem oprócz weekendu.
Rano nadczo w dzień nie trningowy 6 tab
Dzień treningowy 30 min przed i bezpośrednio po treningu i tutaj pojawia sie pytanie po biegach odrazu spozywam kolacje i nie wiem jak z ostatnią dawką, posiłem nie bedzie przeszkadzał ?
Moja waga to 104 kg i mam nadzieje że zejdzie poniżej 100 a wzrost 197 cm
Zastawnawiam sie nad dawkowaniem? prauje całymi dniami wiec trening tylko i wyłącznie wieczorem oprócz weekendu.
Rano nadczo w dzień nie trningowy 6 tab
Dzień treningowy 30 min przed i bezpośrednio po treningu i tutaj pojawia sie pytanie po biegach odrazu spozywam kolacje i nie wiem jak z ostatnią dawką, posiłem nie bedzie przeszkadzał ?
Moja waga to 104 kg i mam nadzieje że zejdzie poniżej 100 a wzrost 197 cm
-
- Zaprawiony W Bojach
A po co właściwie kupiłeś te aminokwasy?
-
- Zaprawiony W Bojach
A jakie aminokwasy kupiłeś? Bo te co się bierze na siłę sprzyjają zwiększaniu masy. - A ty wcześniej pisałeś, że masz zamiar zrzucić trochę kilogramów.
-
- Zaprawiony W Bojach
Takie rzeczy, to tylko w erzeb3tomek pisze:Nie przeszkadza to chyba zbytnio jak masa mięśniowa wzrośnie a tkanka sie spali jednocześnie bo podobno taki jest efekt ?

Ogólnie kupiłeś dość dobre amino. Przy dość hardcorowych treningach nawet można zauważyć lepszą regenerację po nich, ale to muszą być na prawdę mocne trening. Waga Ci po tym niestety nie spadnie. Dawkować możesz tak jak pisałeś.
Z posiłkiem po treningu, to pytanie czy jesz go bo jesteś głodny, czy jesz go bo uważasz, że tak trzeba? Ogólnie amino, które kupiłeś występują w rybach, mięsie, jajkach, nabiale, więc nie ma jak zażywanie jego przeszkadzać ostatniemu posiłkowi.
Ja po wieczornych treningach zawsze uzupełniam płyny. Jak trening był intensywny, to jeszcze wcinam węgle, jak mi organizm mówi, że jeszcze coś potrzebuje, to mu po około 30min. wrzucam jakieś białko - np. twarożek.
-
- Wyga
ogólnie to jestem po pracy głodny ale napije sie soku jakis owoc rozgrzewka mała i bieg po ok 30 min. Po Biegach nie odczuwam już takiego głodu i w sumie to mógłbym już nie jeść ale przyzwyczaiłem sie do gotowanych warzyw bo mi smakują do tego jakaś rybka.
Z tego co piszesz to lepiej by było po treningu nic nie jeść tylko wziąść porcje tab ?
jak myślisz na moją wage przed i po 6 tab wystarczy i w dzień nie treningowy nadczo też 6 czy może do biegania inaczej je suplementować ?
Z tego co piszesz to lepiej by było po treningu nic nie jeść tylko wziąść porcje tab ?
jak myślisz na moją wage przed i po 6 tab wystarczy i w dzień nie treningowy nadczo też 6 czy może do biegania inaczej je suplementować ?
-
- Zaprawiony W Bojach
W sumie pisząc pominąłem jedną ważną kwestie:-( Jak już pisałem leucyna (główny składnik twoich supli), którą kupiłeś jest w składzie jaj, mięcha itp. Pytanie brzmi ile jej spożywasz w posiłkach w ciągu dnia. Od tego zależą tak naprawdę twoje dawki suplementacji. Natomiast spożywanie posiłków po treningu powinno zależeć od tego czy jesteś głodny (czyli od tego co i ile jadłeś wcześniej).
Jeśli chodzi o bcaa, to z tego co pamiętam przyjmowało się zawsze 0,8-1,2g/10kg m.c. Znałem takich co brali po 0,5g/10kg m.c. i twierdzili że działa, ale znałem też takich co brali podwójne dawki i twierdzili, że nie działa. Ja tam trzymał bym się na twoim miejscu standardowych polecanych przez producenta dawek i dostosował bym je do spożywanych posiłków.
Jeśli chodzi o bcaa, to z tego co pamiętam przyjmowało się zawsze 0,8-1,2g/10kg m.c. Znałem takich co brali po 0,5g/10kg m.c. i twierdzili że działa, ale znałem też takich co brali podwójne dawki i twierdzili, że nie działa. Ja tam trzymał bym się na twoim miejscu standardowych polecanych przez producenta dawek i dostosował bym je do spożywanych posiłków.
-
- Wyga
można powiedzieć że bardzo mało pracuje na budowie i z odrzywianiem jest różnie a mianowicie jak mi sie chce
Na kolacje to przeważnie coś z warzyw około 500 gr. i do tego czasami jaja albo ryba lub kurczak zależy ale w ciagu dnia to raczej suchy prowiand jogurt, szynka z indyka sok. staram sie jesć 5 razy dziennie ale nie zawsze mi to wychodzi.