Ból kolana pod rzepką od wewnętrznej strony

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Majlox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,tak jak w tytule ostatnio towarzyszy mi wyżej wymieniony ból,szukałem tutaj na forum i nic konkretnego nie znalazłem. Nie mogę znaleźć tematu z opisanym dokładnie tym miejscem dlatego odprowadzam was do załączonych niżej zdjęć: zdjęcie przodu kolana opisuje miejsce w którym ból występuje a z kolei zdjęcie z Arturem Nogą pokazuje w którym momencie ból sie pojawił po raz pierwszy.Dodam ,że jestem płotkarzem,trenuję 5 razy w tygodniu od roku. Ból pojawił się podczas wykonywania pędzla ,nie dokładnie tak jak jest na zdjęciu przez środek,tylko wykonując przejscie nogą zakroczną z boku płotka,objawy towarzyszące mi to kłucie w miejscu zaznaczonym. Dziwne jest to ,że nie boli mnie to cały czas czy podczas chodzenia,biegania,wchodzenia po schodach tylko podczas niektórych ćwiczeń. Własnie pędzla płotkarskiego,albo rozciągania mięśni czworogłowych uda przy drabince,nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją ,nie mam w tym miejscu żadnego zaczerwienienia,opuchlizny ani nie odczuwam zwiększonego ciepła w tym obszarze.Jak myślicie ,czego przyczyną może być ten ból?Proszę mnie nie kierować do lekarza bo jeśli będzie trzeba to ,to zrobię. Najpierw chcę się dowiedzieć czy jest sens bo może być to jakaś błacha sprawa. Sprawa bardzo ważna bo jestem w środku sezonu ,za miesiąc mam Mistrzostwa Polski i nie wyobrażam sobie teraz leżeć i leczyć kontuzję. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości proszę śmiało zadawać,na wszystkie odpowiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ