Witam serdecznie! Mam problem z bólem po wewnętrznej stronie lewej stopy, dokładnie po środku łuku podeszwy. Nie mam płaskostopia, jestem lekkim supinatorem, nie boli mnie kiedy dotykam, uciskam. Jest to tępy ból, czuję lekki ucisk, tak jakbym lekko uciskał palcem to miejsce, nie boli mnie pięta. Biegam nieco ponad miesiąc po rocznej przerwie, miałem problem z prawą stopą, a dokładniej z wrośniętą nitką. Przez ten miesiąc przebiegłem ponad 100 km. Pierwszy tydzień 5 km, drugi tydzień 10 km, trzeci 20 km, czwarty 37 km, piąty 30 km, i na początku szóstego zrobiłem jeden trening 13,5 km po którym zaczęła się moja kontuzja. Podczas biegu i zaraz po nim nie czułem żadnego bólu, dopiero po kąpieli ledwo mogłem stanąć na lewą stopę, rwący ból ustąpił po 15 minutach, lecz został ten tępy ból, który dokucza mi już ponad półtora tygodnia. Przed ten czas nie biegałem, ból ustał, lecz powrócił po dzisiejszej przebieżce 3,5 km. Wiem, że za szybko chciałem powrócić do formy z przed roku, przeciążyłem stopę i przytrafiła mi się kontuzja. Biegam po asfalcie. Zawsze robię rozgrzewkę i rozciągam się po treningu. Podczas biegu ból nasila się. Nie mam żadnego obrzęku czy opuchlizny. Proszę pomóżcie bo doprowadza mnie to do frustracji. Wizytę u lekarza mam dopiero w następną środę.
Pozdrawiam
SiMO